motorda voltaj düşüşü

fatihh23

Üye
selam üstatlar bi sorum olcak sizlere bugün bi arızya gittim arçelik çamaşırmakinesine voltaj düşük geliyo demiş servis elektrikçi çagırın baksın bende prizleri ölçtüm sikorta kutusundan ölçtüm ana panotan ölçtüm hep 205 çıkıyo 5 katlı diyer darelerde sorun yok en üst katta sohben felan herşey çalışıyo tek çamaşır makinesi çalışmıyo 205 normalmi motor için yoksa motorda başka bi sorun olurmu motorlarda voltaj düşüşü olursa motor çalışırmı çalışırsa da etki yapmadan kaç voltun üzerinde çalışır söylerseni sevinirim şimdiden çok sağolun

205v düşük voltajtır aletlerde genellikle 220v-230v yazar nornali 220 v olması lazım

Şebeke voltajının 220v olmasından ziyade motorun çalışma gerilim aralığı önemli.Diğer dairelerde bu sorun olmuyorsa çalışmayan dairede başka sıkıntı var demektir.Voltajı ölçme zamanın makinayı çalıştıracağın zaman ölçmen.Yani makina çalıştığında voltaj daha aşağıda olabilir.Bunun da sebelerinden birtanesi nötrde gevşeklik veya prizde

şebeke voltaj degerlerı aksam saatlerın de o degerlere dusebılır.arkadasında dedıgı gıbı motor calısma voldaj degerlerını kontrol etmek gerekır.ama bu motorlarda devır ayarı yapılıyor ve supurge motoru gıbı voltaj ıle bu devır ayarı yapılıyor ıse burda voltaj dusuklugunun pekde onemı yoktur.yukte ıken prızdekı voltajı olcmekte de fayda vardır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,710
Kullanıcılar
452,415
Son üye
SERDAR KAÇR

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri