Motorların Yüksek Akım Çekmesi Hk.

Ahmet.Bey

Üye
Arkadaşlar merhaba konkasör tesisinde çalışan 2 adet 200 kW kırıcı çalıştıran motorumuz var bu motorlar 2 hafta öncesine kadar boşta yani üçgene geçtiğinde 110-120 A arasında akım çekiyordu ama 2 haftadır motorlar boşta üçgene geçtiğinde ikiside 160A çekiyor . Motorlardan birtanesi yumuşak yol verici ile diğeri yıldız üçgen kontaktor ile çalışıyor. Motorlardan birtanesini çıplak olarak (Yani çalıştırdığı kırıcıdan ayırdım kayışlarini söktüm.) çalıştırdım sonuç yine aynı değişen bişey olmadı. Kompanzasyon sistemini kontrol ettiğimde. 1.000--0.998--0.997 gibi değerler var tüpleri kontrol ettim akım çekmesi normal bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
Not: Şebeke gerilimi 2 hafta öncesine kadar 400-410V iken 2 haftadır 420-430 arasında seyrediyor

-Bu tip tahriklerde Y/∆ yolverme uygun seçim ! değil,
-Soft starterler,bir üst değer olmalı,
-Fazlar arası gerilimin farklı olması !
halinde,akımlarda artış görülmesi ! beklenen bir durumdur,
-Boştaki akımın 160 amper olmasında sakınca nedir ?
-Motorların,rulman / yağlama kontrolu yapılmasında yarar var,
-Şebeke geriliminin + %10 / - %15 olması normal değerlerdir,
-Kompanzasyon değerlerinin ani değerleri yerine,endeks takibi yapmak daha sağlıklı bir uygulamadır.,
-Çalışma ortamı,muhtemelen kötüdür ! .Bu tip yerlerde çalışan motorların,max yıldabir ,yerinden sökülerek,atölye ortamında bakımdan geçirilmesinde ( gerekmesi halinde vernikleme / fırında kurutma vs. ) yarar vardır

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Fahri Bey öncelikle merhaba
Motorumuz 200 kW
Soft Starter ımız 250 kW olarak seçildi.
Dediğim gibi 2 hafta öncesine kadar 110-120 arasında akım çeken motorlarımız şebeke gerilimin yükselmesi ile birlikte 160A e yükseldi.
Ama şebeke gerilimine paralel olarak motorun çektiği akımın yükselmesi durumu anlayamadım

I = P / U x 1,73 x %verim x cosØ
U değeri etkendir.

yükte durum nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…