motoru durdurma

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar elle çalışan 3 faz 1 nötr motorumuz var bunun 3 adet swici var 3 siwiçte kapalı konumdayken çalışacak 1 tanesi açık konumdayken dahi çalışmayacak.kontaktörün açığından kumanda fazını geçiriyoruz.şu an tek swiçle çalışıyor ama tehlikeli 2 swiç daha takıcaz ama bağlantılarını nasıl yapacaz bilmiyorum teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Seri bağlantı yaparsanız sonuca ulaşırsınız Swiçlerin ayaklarını 1. swicin ayağını 2. sinin ayağından sonra 3. nün ayağından geçirerek kondaktöre bağlıcaksınız
 
seri bağlam yapacaksın en basit bir durum , mantığını kullan !!!!!
 
ustacım bi çizipte göstersen daha detaylı tarif etsen sevinirim.3 siviçtede 2 kablo var zaten.
 
köprü yapacaksın 1. swic bir kablosuna faz 2.kablosuna 2swicin diğer kablosunu 3. swicin 2. kablosunuda kontaktörün ayağına bağlıcaksın
 
motor-durdurma-kumanda.jpg
 
sen en iyisi bir tane elektrikci cagır,carpılırsın bosver.380 volt oyle kafadan oynanacak voltajlar degıl.bunu soru olarak sorduguna gore kesinlikle elektrikciye yaptır.
 
sağol alarko çok yardımcı oldun.diğer ustalarıma çok çok teşekkür ederim beni küçümsemeyip bişeyler öğretmeye çalışmalarından dolayı.
 
kardes amacım seni kücümsemek falan degil,sadece güvenligin.malum 380 volt ile ugrasacaksın.ben bir kere penseyi kaydırdım demiri eridi,insana ne yapar sen düsün.
Bu uyarımı yaparken diger arkasaların seri baglayacaksın sozünü anlamamanızdan isin acemisi oldugunuzu farkettim.yinede tercih sizin.
benden sadece uyarı.illada kendim yapacan dersen kontrol kalemini elinden bırakma ve her tarafını kontrol etmeden makinaya dokunma.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,770
Mesajlar
920,348
Kullanıcılar
450,849
Son üye
burakkanioglu80
Geri
Üst