Muammer YILDIZ'ın cihazı ile ilgili yabancı döküman. (iç yapısı, test sonuçları vs..)

Sayın kabiliyet size katılıyorum, ısıyı doğrudan elektriğe çeviren, yüksek verimli bir malzemenin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Böyle bir cihaz küresel ısınmanın da sonununu getirecektir. Hatta küresel üşümeden söz edilmeye başlanabilecektir

Diğer taraftan Muammer beyin icadının açık söyleyim bi cacık olmadığını düşünüyorum. Madem patentini aldın neden açıkça ortaya koyup bilim dünyasının önüne koymuyorsun. Boşta dönen bir rotordan başka bişey görünmüyor. Yüke bindiğinde ne olacağını tahmin etmek hiç zor değil. Muhtemelen makina içinde küçük bir Elektrik pili var. Son olarak da madem bu cihaz iddia ettiğin gibi ise neden bunu paraya çevirmiyorsun. Bidaha mı gelicen dünyaya?

Velhasılı kelam, iddia olunan makina kendini ispatlamaktan çok uzaktır. Bu bana bir dönem memlekette çok moda olan "konuşursam Türkiye sarsılır" lafını hatırlatıyor. Konuşsan ne konuşmasan ne Türkiye yerinde duruyor. Muammer bey de bilim dünyasını sarsacağını sanıyor olmalı.

selamlar
 
Düşünceler açıklanırken Sayın Ceyaner küresel üşümeden bahsetmiş. Üretilen elektriğin de bir enerji olduğunu ve dünyada kulanımının sonu ısıyla bitmesi beklenen bir tüketim olduğunu düşünürsek pek üşüme değil, daha da ısı artışı olmasını ifade etmiş olur. Bu ısı dünya dışına transfer edilmezse pek ısıl azalma olur gibi görünmüyor.
Başarılar dileriz.
 
Ben sizinle aynı fikirde değilim sn cncarastirma, eğer ısıyı tamamen elektriğe çevirebilirseniz ısınma problemini de çözmüş olursunuz. ayrıca üretilen Elektrik ille de son olarak ısıya dönüşecek diye bişey yok, harekete dönüşür mesela, vs vs
 
Ben bu konuyu uzun süre düşündüm ve sonuç cncarastirma arkadaşın dediği noktaya çıktı. Artı Elektrik tekbaşına bir işe yaramıyor, elektrik sistemlerinde devrelerin tamamlanması için artı ve eksi gerilimler yani gerilim farkı olması gerekiyor. Enerji denilen olayın esası enerji farkı. Bu konu ile ilgili daha öncede konu açmıştım.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...sferdeki-serbest-isidan-elektrik-uretimi.html
Bu olayın bir yöntemi olabilir ancak bulmak için aramak gerekiyor.

Hızlı cevaplamak gerekince cevaplar karıştı.
Enerjinin son noktası ısıdır ancak dünyadaki ısı miktarı artmiyacaktır depolama vesaire olabilir ancak, amaç ısıyı soğurup elektriğe çevirmek.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın Ceryaner ısıyı elektriğe çevirebilir ve hatta depolayabilirsiniz de. Bu depolamanın yapıldığı kaynaktan ısıl azalma anlamına da gelmiş olur. Yalnız sonuçta depo enerji de aynı dünyada olduğundan toplam enerji değişmiş olmaz. Mekanik, hareket vb dönüşüm ise yine bir depolama gibi düşünülebilir.
Isı ile kimyasal dönüşüm uygulandığında da ısı bu kimyasal maddeye depolanmış oluyor. Bu şekilde ısıyı enerji ile alakalandırdığımızda enerji değişmez ama ısı azaltılabilir. Küresel ısınmadaki enerji boyutu düşünülürse bu ısıyı depolamaya çalışmanın boyutları ve yeryüzündeki imkanları düşünülmelidir.
Başarılar dileriz.
 
Sn cnc ve sn kabiliyet verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Ben teorik manadan çok pratikteki anlamına bakıyorum. Yani siz 200mt lik bir bina diktiniz ve bütün malzemeye bir potansiyel enerji verdiniz. Bu bina orada 100 yıl boyunca kalacak, bu nedenle şu anda ısıya dönüşmesi mümkün olmayacak, kastettiğim budur. Ayrıca bu tip bir yöntem karbon salınımını ciddi şekilde aşağı çekeceğinden, gelen güneş enerjisi önemli ölçüde geriye uzaya yansıyacaktır. Bu da önemli ölçüde küresel ısınmayı önleyecektir.

aslında benim düşüncem piezoelektrik malzeme gibi bir malzemenin geliştirilebilmesi. Bildiğiniz gibi bu malzeme mekanik kuvveti Elektrik akımına çeviriyor. Tabi çok düşük güçlerden bahsediyoruz. Bunun için tabiki uzun ve masraflı arge faaliyetleri yapılmalıdır. Türkiyede bunun için para ayırabilecek tek kurum Tübitaktır. Bu konuda çalışmaları var mı bilmiyorum.

Sıcaklık farkına göre çalışan üreteçler halen var ama yine elektrik verimleri çok düşük. Isıtma-soğutma tekniğinde sıcaklık farkları ciddi olarak işe yararken , elektrik üretiminde çok işe yaramıyor. Dediğim gibi ben bir sistem veya düzenekten bahsetmiyorum bizzat bu işi yapabilecek bir malzeme lazım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın Ceryaner bahsettiğiniz depolamanın ısıyı azaltmasının yanında bildiğimiz gibi deponun kullanılmasa da zamanla boşalması yani enerjiye dönüşümü mevzu. Bahsettiğimiz depolamalar pek bina gibi olmadığından deprem olmasa da kendiliğinden enejiye dönüşmüş oluyor. Ancak yine de bina diye bahsettiğiniz kütleler ile de enerji depolanabilir, tabi fizibilitesi daha önce bahsettiğimiz gibi küresel ısınma kapasitesine göre değerlendirilmeli. Tabi siz bir sıkıntıyı çözmek içi depolama ile de diğer taraftan bir tehlike oluşturuyorsunuz. Bunların ani dönüşümleri bir felakete de yol açabilir.
Güneşe yansıması iyi değeledirilmeli, atmosfer tabakalarının değişik davanışları oluyor.
Hayırlı günler dileriz.
 
Isıdan nasıl Elektrik üretileceği konusu benim aklımda şöyle canlanıyor.
Termik santrallerde kömür vs. yakarak ısı elde ediliyor. Bu ısı bacalardan atmosfere gitmek isterken %60 kadarı elektriğe dönüşüyor ve %40'ı kayıp olarak atmosfere çıkıyor.
Uzayda atmosfer olmadığı için sıcaklık duruma göre değişiyor. Uydulardaki güneş panelleri dünyadakinden biraz farklı yapılıyor. Bu panellerin ön kısımlarının sıcaklığı 200[SUP]0[/SUP]C den daha yüksek, arka kısımları (güneş almayan) -150[SUP]0[/SUP]C olmakta.
Benim düşüncen dünyada 30[SUP]0[/SUP]C olduğunda 30 - (-150) = 180[SUP]0[/SUP]C sıcaklık farkı oluyor.
Dünyadan atmosferin dışına kadar bir termik santral bacası uzatılırsa 180[SUP]0[/SUP]C sıcaklık farkı olan bir santral kurulmuş olur. Bu santrale verilen 100% lük bir ısının %40'ı bacadan kayıp olarak uzaya bırakılır, %60'lık olan verimde dünyada kalır. Bu %60'lık verim elektrikten sonra yine kullanılıp ısıya dönüşücektir.
Eğer bu olay daha pratik bir şekilde yapılabilinirse bence çok güzel bir icat olur.

Piezoelektrik olayı ise kullanılan yerler çok, fakat uygulanan gücün sürekli değişmesi gerekiyor diye biliyorum örnek olarak elektrikli çakmaklar.
 
Sayın Kabiliyet çok derin olan bu konuların içeriğinden ziyade bir iki kısmıı ele almak istedim.
Termik santralin bacasını uzatmak pek enerji sağlamasa gerek. Yalnız uzayda soğutulup gelen bir akışkan olması termik santral kullanımına yeterli olacaktır. 30 santigradderecede kızgın buhar ve sizin bahsinize göre eksi 100 ün altında da rahatlıkla yoğuşmalı. Bu olmasa da sıcaklık farkı birçok yöntemle kullanılabilir.
Çakmaklardaki manyetolarda manyetk etki ile gerilim olmalı.
Isı ile enerji için şu an beklenen sıcaklık farkı olması.
Başarılar dileriz.
 
sn kabiliyet, bahsettiğiniz şekilde bir bacanın yapılması mümkün olmamakla birlikte yapılması durumunda dahi baca işlevi göreceğini sanmıyorum. Malum yerçekimi nedeni ile parçacıklar yükseklere çıkamayacaklardır.

Tekrar etme gereği hissediyorum, benim hayalimdeki malzeme ısıyı herhangi bir düzeneğe sokmadan doğrudan elektriğe çevirecek, güneş panelinin Elektrik üretmesi gibi mesela. Bu malzeme böylece gece gündüz demeden ısı olan heryerde üretecek. Denizlerde, yazın atmosferde, icabında toprak altında vs. umarım günün birinde yüksek verimli bir madde geliştirilir.

saygılar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…