Degas
Üye
sn kabiliyet, bahsettiğiniz şekilde bir bacanın yapılması mümkün olmamakla birlikte yapılması durumunda dahi baca işlevi göreceğini sanmıyorum. Malum yerçekimi nedeni ile parçacıklar yükseklere çıkamayacaklardır.
Tekrar etme gereği hissediyorum, benim hayalimdeki malzeme ısıyı herhangi bir düzeneğe sokmadan doğrudan elektriğe çevirecek, güneş panelinin Elektrik üretmesi gibi mesela. Bu malzeme böylece gece gündüz demeden ısı olan heryerde üretecek. Denizlerde, yazın atmosferde, icabında toprak altında vs. umarım günün birinde yüksek verimli bir madde geliştirilir.
saygılar
bazı stirling motorları ufak sıcaklık farkında bile calıabiliyor incelemenizi tavsiye ederim
Isıdan nasıl elektrik üretileceği konusu benim aklımda şöyle canlanıyor.
Termik santrallerde kömür vs. yakarak ısı elde ediliyor. Bu ısı bacalardan atmosfere gitmek isterken %60 kadarı elektriğe dönüşüyor ve %40'ı kayıp olarak atmosfere çıkıyor.
Uzayda atmosfer olmadığı için sıcaklık duruma göre değişiyor. Uydulardaki güneş panelleri dünyadakinden biraz farklı yapılıyor. Bu panellerin ön kısımlarının sıcaklığı 200[SUP]0[/SUP]C den daha yüksek, arka kısımları (güneş almayan) -150[SUP]0[/SUP]C olmakta.
Benim düşüncen dünyada 30[SUP]0[/SUP]Colduğunda 30 - (-150) = 180[SUP]0[/SUP]Csıcaklık farkı oluyor.
Dünyadan atmosferin dışına kadar bir termik santral bacası uzatılırsa 180[SUP]0[/SUP]Csıcaklık farkı olan bir santral kurulmuş olur. Bu santrale verilen 100% lük bir ısının %40'ı bacadan kayıp olarak uzaya bırakılır, %60'lık olan verimde dünyada kalır. Bu %60'lık verim elektrikten sonra yine kullanılıp ısıya dönüşücektir.
Eğer bu olay daha pratik bir şekilde yapılabilinirse bence çok güzel bir icat olur.
Piezoelektrik olayı ise kullanılan yerler çok, fakat uygulanan gücün sürekli değişmesi gerekiyor diye biliyorum örnek olarak elektrikli çakmaklar.
atmosferin dışına insanlar zar zor çıkarken birde bacamı yapacaklar olumsuz olmak istemiyorum ancak cok düşük ihtimal
birde ısı uzayda sadece foton üzerinde taşınır uzayı boşluk kabul edersek etkileşecek maddeler olmadığı için ısı uzayda foton dışında başka birşeyle taşınamaz bu yüzden uzaya ısı vermenizde mümkün değil
ayrıca atmosferin üst katmanlarına cıkarsanız kütle çekim etkisi azaldığı için oksijen miktarı azalır işçi yada makine ile yapımı bile söz konusu değil
saygılar.
Moderatör tarafında düzenlendi: