Oyunlar, oyunlar... Adamlar dağlara davet etmiş özel harekat radyoya gidiyor, davete icabet etmek gerek. Mesele radyonun özel harekat zoruyla şarkı değiştirmesi değil mesele o radyonun zaten böyle bir isteğe kulak asmamasını sağlamak, kendini Türk bilen vatandaşı bile memleketinden soğuturken neden ırk olarak Türk olmayan biri Ne mutlu Türk'üm diyene desin, mutlu bir Türk mü görüyor adam, ben Amerika'da mühendislik yapan Türk tanıyorum bazen öyle bir durum oluyorki yaşasın Amerika diye bağırıyoruz diyor bu adam niye böyle davranıyor, bizim farklı ırklardan olan vatandaşlarımız neden bunu yapamıyor, hepsi oyun, bana göre ırk dil din soy sop mevki akla gelebilecek hertürlü ayrım yanlıştır, bu yanlışı sürdürmek için yapılan herşeyde yanlıştır, benim saydığım her çeşitten arkadaşım mevcut, hepsindede ortak paydada buluşuyoruz, adamın kendi seçmesiği bir özelliğinden dolayı onu yargılamak banamı kalmış. Oğluna sigara içmeyi yasaklayan bir baba oğlunun odasını basar gibi gidip radyo basıyor adam, bumu yapabildiği dağları delecekmiş ne konuşuyorsun git del o zaman, yazık bize bende boşuna konuşuyorum, dağa çıkan adam niye dağda olduğunu bilmiyor radyoyu basan adam niye radyoda olduğunu arada iki ırktanda gençlere yazık oluyor, mevzu uzun hakkımızda hayırlısı.