Bence almışken iyi birşey almak gerek ut139c mükemmel bir ölçü aleti bence başka bir ölçü aleti almayın 300tl 11dolar civarı yapıyor 11 dolara iyi birşey almak mümkün değilbirde bunun içinde yüzde 20 KDV var 2.2 dolar gitti kaldı 8.8dolar.Aneng marka otomatik olan cihazlar için fikirlerinizide almak isterim.
Haftada,yada belki 15 belki 30 günde bir ihtiyac duyacagım birşey multimetre.
Arada sırada hobi amaçlı eski nesil Elektronik cihazlar alıyorum.Onların ufak tefek tamirlerini yapabilirsem düşüncesiyle multimetreye ihtiyacım oluyor.
Dolayısıyla sık kullanım dezavantajı yok diyebilirim.
Teşekkür ederim bu cevap netleştirdi herşeyi.ac yi dc modunda ölçersen avometre kötü yola düşer. diğer diyot, direnç ölçerken sadece yanlış değer görürsün. yani neyi hangi kademede ölçtüğünü bilmen lazım.
Ne ölçtü günü ne için ölçtü günü bilmen gerek.Eger bilmiyorsan birşeyleri bozacagını bil.ben encok ölçü aletini ampermetre kısmından bozdum.sonra yüksek frekanslı voltajlari ölçerken bozdum.bunlar ucuz ölçü aletleriydi.kaliteliler diyot veya direnç modunda iken voltaj gelince bozuldular.ama hiç bir ölçü aletim de 5-10 sene gitmedi en uzun 3 sene kullandımDostlar,hala karar veremedim.
Biraz daha zihnimi açabilir misiniz?
Mesela,otomatik istememin sebebi,cihazın hatalı fonksiyonda hatalı ölçüm sonucu yanması riskinden kaçınmak.
MEsela bu risk sadece ac voltaj ölçerken dc yada başka bir fonksiyonda ike ölçme yaparak mı ortaya cıkıyor?
Yani direnç,diyot ve diger devre elemanlarını ölçerken örnegin direnç ölçerken diyotta yada baska fonksiyonda iken cihaz ölçüm yapılınca yine cihazda yanma vb sorun ortaya cıkıyor mu?
Yoksa sadece ac voltaja özgü bir risk mi bu?
Otomatige yönlenmemin temel nedeni bu aslında.
Uni-T ile marka ve kalite olarak kıyaslanırsa durum ne olur sizce?Bende 4 tane ANENG multimetre var. 620A fabrikasyon arızalı çıkmıştı. Ama forumda konu açınca değerli arkadaşlarımızın yardımıyla onuda onardık. Diğerleri SZ17, A3009, Tester AC11 şimdilik sorunsuz çalışıyor. Aneng ürünleri orta seviye diyebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?