MYO mezunlarına haklar gelsin!!!

şu aralar devlette harita teknikeri kadroları çok olmasada var ama nedense elektrik teknikeri için 1 kişi Türkiye geneli toplasan 100 geçmez herhalde tabi torpili varsa kpss'imiş bilmem nesiymiş boş ..

bi üstünü okumaya kalksan dgs ayrı bi dert intibak ayrı dert üni hocalarının davrı ayrı dert bazen pişman oluyorum niye bu mesleği seçtim diye. . .
 
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak İzmir EMO ve İlgili Bakanlık ve kurumlara görüş için sunulan Elektrik ile ilgiliFen Adamlarının Yetki Görev ve sorumlulukları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik taslağı Elektrik ile ilgili Fen adamlarının yetki ve görevlerini artırıcı yönde değişiklikler öngörmektedir.
1.Grup için 150KW'tan 1500KW'a
2.Grup için 125KW'tan 1000KW'ta
3.Grup için 75 KW'tan 500KW'ta
Hazırlanan metinin uzun olmasından dolayı meslektaşlarımızın google' dan ( Elektrik Fen Adamları Yönetmelik Taslağı Üzerine GörüşlerTeknik Araştırma ve Uygulama. Genel Müdürlüğü tarafından hazır- ... Yetki, Görev ve Sorumlulukları. Hakkında Yönetmelikte Değişiklik) lütfen Sonuç bölümüdeki değerlendirmeleri paylaşalım.
Haklarımız yıllardır talep ediliyor ama..........Yoksa meslektaşlarımızın başına bir Leh Valessa mı gerekiyor.
 
bende myo mezunuyum artık hakkımla iki yılımı bıtırdım dıyebılıyorum halada kendımı gelıstırme cabası ıcındeyım bir cok arkadasım solemıs cogu konualrı dıcegım tek sey kendımızı daha ıyı yetıstırıp bıze o gözle bakmayanları alt etmek olmalı kendımızı bunun için yetiştirmeliyiz diceksınız kı bız bole yapıoruz hiç ugrasmayan adam sayısı daha cok tabii bırakın o da bızım ayrılıcalıgımız olsun nasıl olcak kendını ıyı yetıstırerek dielim ki gittin iş görüşmesine orda konustugunla ( eğer bilgin varsa) karsındakıni etkilememen imkansız liseden mezun oldugumda ıkna edıp bır cok sy bıldıgımı kanıtlamısdım sımdı ustune koydum daha da ıyı bır seklde kendımı ıfade edebılıoyurm umarım bır seyler anlatabılmısımdır..
 
Okula etikete bakmayın arkadaşlar aranılan eleman olmaya gayret edin...
 
tamam haklısın fakat resmi yetkilerde çok önemli...

şimdi bu konuda nasıl toplanıp hakkımızı arayıp savunalım?

yokmu bu işe önderlik yapacak ??

Emek harcanarak belli noktalara gelinilebilir. yüksek okul mezunu olup 45 yaşında ikinci öğretim mühendislik bölümünü kazanıp fark derslerini verip mühendis olan arkadaşım var. Hak ve yetki bu şekilde alınır yani zaman,çalışma ve emekle...
 
dogru soylemiş inanınkı diploma 2 planda kalıyo onemlı olan tecrube bilgi ikna kabiliyeti kısaca liderlik vasıfları;ondan sonra diplama geliyor

Profiline baktım sn analizör mühendismiş 10 yılda piyasadaymış tuzu kuru tabii. Bizim gibi emekçi değil ki halden anlasın. Bizde tecrübe ikna kabiliyeti varda idarecilik yapabiliyormuyuz o yetkiyi veriyorlar mı 3elibrahim bey ? mantıklı şeyler söyleyinde inanalım.
 
neden ki bende elektrik teknikeriyim durust duzgun kalıtelı usta arayısı içinde herkes bende emekçiyim oz guveninizi lutfen yitirmeyin hersey niyete baglı unutmayalım
 
1-Devlet okul açıp meslek sahibi yaptığı yurttaşını kamu ve özelde istihdam etmelidir.
Kamuda çalışmayı seçene kadro vermelidir.Özeli seçene:
a)Bir şirkete giriyorsa yetki sınırlaması akılcı olmalıdır.....
B)Kendi işini kuracaksa yetki sınırlamasıda iş alamayacak-yapamayacak düzeyde olmamalıdır.
(Şimdi yetki sınırı genişlerse bu seferde mühendisler bağırmaya başlayacak.)
Bunun nedeninide tam anlamam hem 2 sene fazla okurlar hem işi teknikerlerden fazla bilirler,yinede teknikerlerin yetkilerinin artırılmasını istemezler.Aslında teknikerleri rakip göreceklerine ,başka ülke mühendislerini rakip görüp uluslararası işlere el atmaları gerekir.
Kolay gele...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,899
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Geri
Üst