canbaz_233
Üye
merhaba arkadaşlar işletmemizde yaşadığım bir sorun hakkında yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var 3-4 aydır olan bir sorunu yeni farketmiş bulunmaktayız daha önceleri jenaratör devreye girdiğinden dolayı pek anlayamamıştım geçtiğimiz günlerde tesadüfen jenaratörü iptal etmiştim bu esnada elektrikte aşırı dalgalanmalar olduğunu farkettim faz nötr arası voltajı ölçtüğümde fazda aşrı dalgalanmalar vardı
R fazı ile nötr arası 190 v a kadr düşmekte iken
S ve T fazlarıyla nötr arası 240-250 v lara çıkmakta idi
bende enerjisayı arayarak gelen voltajda sorun olduğunu ve kontrol etmeleri gerektiğini söyledim ekip geldi ve fabrika bahçesindeki enerjisa trafosunun bize ait olan tmş çıkışından ölçtüğümüzde voltajlar gayet normal çıktı bende topraklamadan şüphelenerek Nötr Toprak arasını ölçtüm ve nötr toprak arası 9 -12 - 20 -30 -50 -90 gibi değişik değerler ölçtüm bu konu hakkında ne yapabilirim?
(voltaj düşümü genellikle yüksek yük olmadığı zamanlarda oluyor yani sadece lamba ofis aletleri pc yazıcı vb cihazlar çalışırken)
R fazı ile nötr arası 190 v a kadr düşmekte iken
S ve T fazlarıyla nötr arası 240-250 v lara çıkmakta idi
bende enerjisayı arayarak gelen voltajda sorun olduğunu ve kontrol etmeleri gerektiğini söyledim ekip geldi ve fabrika bahçesindeki enerjisa trafosunun bize ait olan tmş çıkışından ölçtüğümüzde voltajlar gayet normal çıktı bende topraklamadan şüphelenerek Nötr Toprak arasını ölçtüm ve nötr toprak arası 9 -12 - 20 -30 -50 -90 gibi değişik değerler ölçtüm bu konu hakkında ne yapabilirim?
(voltaj düşümü genellikle yüksek yük olmadığı zamanlarda oluyor yani sadece lamba ofis aletleri pc yazıcı vb cihazlar çalışırken)