Sn şefin çizdiği yıldız bağlantıdır yani dağıtım şebekelerimizde fazlara ait yüklerimizi topladığımızda her faza bir empedans değeri düşen yıldız bağlı bir yük oluşur.
Fazlara düşen eşdeğer yük empedansları eşit olduğunda sistem yıldız bağlı üç faz dengeli yüklenme şeklini alırki bu durumda nötrden akım akmaz örnek pano göz lambalarının dönüşlerini birbirine bağlarsanız yani yıldız bağlarsanız şebeke nötr'ne bağlamasanızda yanar çünkü üç faz tam dengeli yüklenmede nötrden akım akmaz.
Sn alpernbuğranın devrelerinde ise bir fazda hiç yüklenme olmadığı diğer iki fazda düşük empedansta yük olduğu durumdur. Bu İki küçük empedans üzerinden aşırı akım geçmesi anlamına gelir.
Endüktansları ihmal edersek;
60w ampul direnci 220/60=3,6ohm R fazında olsun
150w tv direnci 220/150=1,46ohm S fazında olsun
T fazında hiç yük olmasın örneğin bu 3 faz beslenen bir villa olsun;
I=380/(3,6+1,46)= 75A ! alıcılar kömür...
ya arkadaşlar inanın ben ömrü hayatımda böyle bir komedi görmedim, cihazlar 380 volta maruz kalıyor diorsunuz beni de öldürüyorsunuz allah aşkına siz hiç mi Elektrik dersi görmediniz mühendis olmayın tekniker olmayın lisede de mi görmediniz, siz şimdi
1- İKİ DİRENÇ üzerinde 380 volt gösterip bana diorsunuz ki cihazlara 380 volt geliyor, ya allah aşkına bir dakika size bir doğruyu gösterip hatanızı göstermeye çalışan şahsımı ukalalıkla suçlama ukalalığını bırakıp bir direnç yani bir cihaza kaç volt düşer söyleyin
2- Bu durum sadece iki faz arası bakımından böyledir peki diğer faz bu devreye etki eder mi etmez mi ? yani iki priz 380 e kalır mı yoksa diğer devreden geçecek akımın bir fazı (ortak olan diğer faz fazla) bu devreye etki edip eğer dengeliyse her tüketici gene dengeli yıldız bağlantıda olduğu gibi 220 volt olur mu olmaz mu söyleyin
3. komedik ve trajik olan asıl nokta yeni bişe şey bulmus gibi bak 380 volt görünüyor tüketicilerde (2 alıcıda), iyi de söylermisiniz bana zaten faz faz arası 380 değilmidir?
özetle bigpasha arkadaşım ben yanlışsam 6 ay susacağım deme cesaret ve olgunluğunu gösterdim yeter ki gösterin hatamı dedim, ama sen sana anlatsan da anlamıyorsun, ukalalık et sana lafım yok, burda herkes herşeyi biliyor sen de bil, ama unutma elektrik Elektronik hiç farketmez böyle kulaktan dolma bilgilerle ilerlemez,bilmiyorsanız öğrenin, size öğretmek için kaç saattir dil döküyorum, neyse siz bir bilene sorun;gerçi sorulacak bişey yok ben açıkçası bunu saçmalığın daniskası olarak görüyorum, yine de siz nasıl istiyorsanız öyle bilin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?