Nasıl bir motor bulmalıyım

Katılım
19 Mar 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
İyi günler arkadaşlar ben küçük bir çamaşır makinesi yapmak istiyorum proje tarzı bişey olacak bana her iki yöne dönebilen ve hızlı ve yavaş olarak iki farklı çalışma yapabilen motor lazım ve bunun çalışmasını mini fırınlarda olan zamanlayıcı gibi bir zamana bağlamak istiyorum belli süre yavaş çalışıp sonra hızlıya geçip kapanmasını istiyorum bunu nasıl bir motorla yapabilirim bu özellikleri bulabileceğim motor bilgisi paylaşabilir misiniz yada bu konu hakkında bana daha düzgün bir fikir verebilir misiniz?
 
Çok uzağa gitmeye gerek yok.

Madem küçük bir çamalır makinesi yapacaksınız ,servis yada beyaz eşya tamircilerinden "Mini çamaşır makinesi motoru" temin edin. Hatta kartını bile alabilirsiniz.

Yada hurda mini çamaşır makinesi bulabilirseniz oradan sökün.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba. Çok küçük çamaşır makinelerinde ("Her eve bir Eva! gibi" Bir zamanlar böyle bir TV reklamı vardı) su ısıtıcı bir rezistans, mini fırınlardaki gibi zamanlayıcı, daimi, yardımcı kondansatörlü, tek devirli monofaze bir asenkron motor olup motor dönüş ise sadece tek yönlü olup (kurutma kısmı bulunmadığından) genellikle sabit devirli olurdu. Bir şantiyede iken Eva'yı kullanmıştım. Büyük çamaşır makinelerinde ise ısıtıcı rezistans olup kurutma/yıkama devirleri için çok devirli asenkron, üniversal veya direct-draw (kayış kasnaksız yani direk akupleli, elektronik devir değişimli, vb.) motorlar kullanılıp motor yön değişimi (eski elektro-mekanik tiplilerde inversör bir röle ile, elektroniklerde ise elektronik olan yolarla) mutlaka bulunur. Sizin için en uygunu hurdacılardan konstüksiyonu sağlam, küçük çamaşır makinesini bulup (motoru yoksa onu temin edip) proje amacınıza göre onu değerlendirebilmektir. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…