özgür kardeş, kurallar herkes içindir. her getirinin bir de götürüsü vardır. iyi tartmak lazım. bizim bodrum'da deli bir mimar vardı. ışıklarda yeşil dalga olayını yaptırtmıştı. inan kazalar azaldı trafik sıkışıklığı nerdeyse bitmişti. sonra aklı evvel birileri iptal ettiler. ama bodrum büyümeye devam etti. sonra bazı yerlerde kavşaktaki ışıkları iptal edip akıllı kavşak uygulamasına geçtiler. ilk başlarda çok kazalar oldu ama sonra durum düzeldi. kurala uyanlara bir şey olmuyor. sadece kavşağı kullanmasını bilmeyenlere çok güzel küfür ediyorlar. ışıklar ve yerdeki kasisler kuralları zorla uygulanması ve eğitim seviyesinin düşük olduğu yerlerde var.ne gelen var ne giden ama bekliyoruz,
bize ceza yazmak için hazır kıta bekleyen kameralar farklı iş için kullanabiliir mi acaba?
hadi biz elektrikli kullanan arabaları geçtim fosit yakıt kulllanan arabalar yıllara vursak binlerce litce mazot benzin yapar
ne gelen var ne giden ama bekliyoruz,
bize ceza yazmak için hazır kıta bekleyen kameralar farklı iş için kullanabiliir mi acaba?
hadi biz elektrikli kullanan arabaları geçtim fosit yakıt kulllanan arabalar yıllara vursak binlerce litce mazot benzin yapar
Herşeyden önce tüm toplumlar için medeniyet basamaklarinda bulundukları yeri, buna bağlı olarak insana ve yaşam hakkına gösterilen saygıyı gozlemleyebilecegimiz, o toplum hakkında fikir oluşmasını sağlayacak en basit göstergedir. Tabiki bu oluşumun yıllar içinde toplumun genel davranış ilkelerinden biri olabilmesi için gerek cezaların gerekse eğitimin yeri, bunları uygulayan iradenin bu konudaki kararlı tutumu toplumun davranış şekillenmesinde en önemli yeri almaktadır. Toplumda "bize kim ceza yazacak ki" algısı ilkelliğin en bariz göstergesidir maalesef.ne gelen var ne giden ama bekliyoruz,
Yurtdışında tamamen mekanikleşmiş ve otomatik hale gelmiş sistemler içinde o sisteme adapte olmak zorunda kalıp yurtiçine gelince vitesi boşa atan vatandaşları da görüyoruz malesef. Demek ki insan ipleri başıboş bırakılınca keyfine göre oraya buraya koşturan dört ayaklılar ile malesef ortak özellikler taşıyorHerşeyden önce tüm toplumlar için medeniyet basamaklarinda bulundukları yeri, buna bağlı olarak insana ve yaşam hakkına gösterilen saygıyı gozlemleyebilecegimiz, o topkum hakkında fikir oluşmasını sağlayacak en basit göstergedir. Tabiki bu oluşumun yıllar içinde toplumun genel davranış ilkelerinden biri olabilmesi için gerek cezaların gerekse eğitimin yeri, bunları uygulayan iradenin bu konudaki kararlı tutumu toplumun davranış şekillenmesinde en önemli yeri almaktadır. Toplumda "bize kim ceza yazacak ki" algısı ilkelliğin en bariz göstergesidir maalesef.
Ancak uygulamalarda iyileştirmeler her zaman olasıdır.
Örneğin Start-Stop sistemli araçlar temel düşünce olarak bu ihtiyaca yönelik vardır.
Akıllı trafik sistemleri, yeşil dalga kavramı, dönüşlerde eş zamansız öncelikler vs..
Kuralsizligin kural olduğu toplumların durumu (ki çok farklı değiliz maalesef) hem günümüzde hem geçmişte örnekleri ile göz önündedir.
Hocam inan bahsettigin fark o kadar çarpıcı bir gerçek ki büyük oranda Avrupa yurtdışı olaylarım çok fazla olduğu için her dönüşümde sadece bakinca "Türkiye'deyiz" diyorum kendi kendime.Yurtdışında tamamen mekanikleşmiş ve otomatik hale gelmiş sistemler içinde o sisteme adapte olmak zorunda kalıp yurtiçine gelince vitesi boşa atan vatandaşları da görüyoruz malesef. Demek ki insan ipleri başıboş bırakılınca keyfine göre oraya buraya koşturan dört ayaklılar ile malesef ortak özellikler taşıyor
Bir kez yurtdışına 3 haftalığına çıkmıştım. Fransa-Almanya, bacanağım bazen arabayı bana verdi, göbek-kavşaklarda göbekte araba varken sakın girme, bekle dedi. Yoksa adam gıcıklığına gelir sana toslar ve suç senin olur. O sebeple göbekler rahat çalışıyor. Bizde ise herkes kafasını sokmaya çalışır, bir süre sonra kilitlenir, kimse kıpırdayamaz.Hocam inan bahsettigin fark o kadar çarpıcı bir gerçek ki büyük oranda Avrupa yurtdışı olaylarım çok fazla olduğu için her dönüşümde sadece bakinca "Türkiye'deyiz" diyorum kendi kendime.
Batı toplumları siyasi ve ekonomik başarılarını kural ve disiplinlerin acımazsızca işletilmesine borçlu.Hocam inan bahsettigin fark o kadar çarpıcı bir gerçek ki büyük oranda Avrupa yurtdışı olaylarım çok fazla olduğu için her dönüşümde sadece bakinca "Türkiye'deyiz" diyorum kendi kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?