Neden kırmızı ışıkta bekliyoruz?

Maide suresi 5.ayeti kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyurur,
Kim bir insanı haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir.
Trafik ikaz ve uyarı işaretlerinin yeri ve önemi çok büyüktür.
Teknolojinin gelişmesi ile eş zamanlı olarak kavşak ve sinyalizasyon sistemlerinin de gelişmesi kaçınılmazdır.
Ama ne düzenlemeler ne iyileştirmeler yapılırsa yapılsın öncelikle aklı başında, ahlaklı, saygılı, sabırlı, düşünceli insanlar olmadığı sürece kıyılan canların da sonu gelmeyecek kesilen cezalarında.

Maalesef, en kibarımız bile direksiyona geçince He-Man gibi farklı bir karaktere bürünüyoruz!
Japon gazetecinin tespiti gibi, evinde en kibar haldeki insanımız, trafikte bambaşka bir karaktere bürünüyor.:(
bastırılmış duygular, aşağılık kompleksi. bir de daha kötüsü var sonradan görmeler.+ hiç görmemişler.

1756639349521.webp

Bugün tali yoldan anayola çıkacağım. Karşıdan gelen arabaları bekliyorum. 100 metre öteden iki araç geliyor. Sürme tempolarından ben bunların döneceğini anladım ama sinyal de vermiyorlar. Yanımdaki hanıma bak bu dangalaklar sinyal vermeden dönecekler. Bizde haybeye bekliyoruz dedim. Harbiden de dediğim gibi oldu. Yanıma kadar gelip solumdan tali yola döndüler. Bu ülkede araç kullanmak harbiden çok sağlam sinir istiyor.

Bu sinyal olayından sanıyorum bu dangalaklar da şikayetçidir.
Her bu durumla karşılaştığımda, alttaki videoyu hatırlarım. Hazırlayan arkadaş güzel betimlemiş. Bu dangalaklara para cezası yanında bu gizli özelliği günde 3 kez aç/tok fark etmez izletme cezası gerekir! Gerçi cezalar uygulanabilse dangalaklık azalır ya.

yıllar öncesiydi, fransızlarla çalıştığım dediğim dönemde, şirket aracı nissan pickuptı. normalde beraberken hep eric kullanırdı. bir gün bodrum'da kazaya karışmışlar. kiralık bir arabaya çarpmışlar. adamda rent sahibi ehliyetini almış. eric tüm masrafı karşılayacağını söylemiş. fatura karşılığı. bodrum'a gidip olayı kapatacaktık. eric nissanı sen kullan dedi. ben farketmez sorun değil dedim. zaten polisi takan yok. eric olmaz dedi benim belgem üzerimde değil kullanamam, senin belgen cebinde sen kullanmalısın dedi.
yani güzel dostlar eğitim şart. dağın başında da olsan sinyal vereceksin. belgen yanında değilse araç kullanmayacaksın.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,261
Son üye
Yunussk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri