MERHABA ARKDŞLR;
ilginç bir sıkıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum..ve de önerisi çözümü olan arkdşların sağlıklı yorum yapmalarını rica ederim..
benim sistemimde 3 ayrı tarfo köşkü var.
1-giriş TR1 olrak adlandırlıp bura da ayrıca 5o kva lık aydınlatma için kullanılan trafo var ve kompazasyonu mevcuttur. ayrıca başka og abonleri de tarfolarını kurmak suretiyle bu köşkten besleniyorlar.toplam yük 1200 kva.
2- TR1ile Tr2 arası 850 metre olup 1x95 lik xlpe kablo ile irtibatlandırılımış olup, aydınlatma için 250 kva lık trafo mevcuttur.yine özel trafolar da bundan besleniyor toplam yük: 400 kva.
3- Tr2 ile TR3 araso 870 metre olup 1x95 lik xlpe ile irtibatlandırlmış ve aydınlatma için 100 kva lık trafo var ve kompazasyonu mevcuttur. bunun üzerinde özel trafolar var ve 400 kva lık toplam yükü vardır.
4- TR3 İle TR1 arası da 900 metre dir ancak boştadır. yani ring hattı tek yölü çalışmaktadır.
sorum şu: ana ölçüm noktasında yani TR1 de OG den ölçüm aldığımda %78 kapasitife girdiğini görüyorum.nedeni ne olabilir.?
tüm ag kompazasyonlarını devre dışı bırakmama rağmen hala kapasitif yazıyor, nedeni ne olabilir?
en son aldığım değerler ise şu:
T:56,530 ERi:1,566 KRc: 63,529
bu ilginç soruna önerisi olan veya başından böle bir tecrübe geçmiş arkdşlrın çözümlerini bekliyorum... sevgilerimle