NYY Kablolarda kesit/güç/mesafe tablosu

1 kV luk kablolara 6 kV zırh yapan bir firma tanıyormusunuz

Biraz daha açarmısın konuyu? Amaç ne?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
mrb, ben 600 metre mesafeye telefon hattı çekeceğim, acaba nasıl kablo kullanmam lazım ve nasıl tedarik edebilirim
 
işin ayrıntısı, kırsal alanda bir çiftliğim var, evime uzaklığı 600 metre kadar. telekom' a başvurdum 6000 TL fiyat çıkarttılar, evimdeki telefon hattını çiftliğe kadar uzatmam gerek maliyetten kurtulmak için, wireless hattı da düşündüm ama yeteri kadar bir bilgim yok, ya olmazsa diyerek paramı boş yere harcamayayım dedim, acaba 600 metre telefon hattında güç düşümü falan yaşanır mı, bilgisi ya da bir fikri olan lütfen paylaşabilir mi? Çiftlikte güvenlik kamerası ve internet için telefon hattına ihtiyacım var.
 
Öncelikle 600 mt uzun bir mesafe, Şöyleki; yeraltı yada havai hat çekileceği düşünülürse kablo maliyetinden fazla montaj işçiliği çıkacaktır. Havai yada yeraltı tipi kabloda 1 yada 2 çiftli kablo bulman zor. bunun için ihtiyacının fazlası bir kablo alacaksın. yani 4 yada 6 çiftli bir kablo oda bulabilirsen. bu kabloları 10 çiftten aşağı üreten çok yoktur. min 0.50 mm kesit hesap edilirse, 900-1.000 tl tutacaktır. evet bu sistemlerde sinyal kaybı söz konusudur. lakin 0.50-0.60 kesit telefon hattı için bu mesafede sorun çıkarmayacaktır.
Şayet amaç sadece internet ve güvenlik kamerası ise. Fiber sistemleri bir düşün derim. 600 mt ye fiber tesisat tüm ekipmanları ile birlikte 5000 tl yi bulmaz. güvenlik kameralarınıda IP CAM seçersin harika bir sistem olur. birde böyle bir fiyat al istersen.
 
teşekkür ederim, en iyisi dediğiniz gibi fiber tesisat galiba
 
Merhaba , benim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 1000 m2 lik bir meyva bahçesini sulamak için kuyu açtırdım. 6 - 6,5 kw lık bir jeneratör kullanılıyor. bunun yerine 170 m mesafede arazi sulama elektriği var, oradan hat çekip jeneratör işinden kurtulmak ve bağ evimde küçük bir buzdolabı ile 2-3 lambayı da kullanmak istiyorum. Çekilecek kablonun ne cins ve özellikte olması gerekir ? bilgi verirseniz sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,856
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst