Bulunduğum bölgeye doğalgaz yeni geliyor tabi doğal olarak daha önce hiç araştırmadığım konuları araştırmaya başladım. Doğalgaz kombisinin daha düşük tüketim sağlaması ve odalar arasında ısı farkı olmaması için konfor odaklı olarak evdeki peteklere termostatik vana taktırmak istedim. Ancak doğalgaz tesisat şirketleri inatla oda termostatı varken termostatik vanaya gerek yok diyorlar hatta bazıları kombiyi bozacağını bile iddia ediyor.
Öncelikle kurmak istediğim sistemi yazayım bu konuda uzman üyelerimizden sebepleri ile sistemin en ekonomik tüketimi sağlaması için nasıl kurulması gerektiğini yazarsa sevinirim.
Ev 160 m2
Kombi Vaillant ecotec pro vuw tr 236/5-3 yoğuşmalı kombi
Petek sayısı: 7
Havlupan sayısı: 2
En soğuk odaya modülasyonlu oda termostatı
7 adet termostatik vana (oda termostatı olan yerdeki çalıştırılmayacak)
İşin uzmanlarından oda termostatı ile birlikte termostatik vana kullanımı hakkında fikirlerini almak isterim.
Merhaba
Sn Aksi .
Öncelikle Sağlık , hayırlı işler ve çalışmalar .
Bence oda termostatı , termostatik vanadan önce tesisatı ve ana kullanılacak ürünleri tartışsak daha iyi olacaktır diyorum .
İlk önce bilinmesi gereken , her ürünün kullanım ömrü vardır . konfor ve para ilişkisi .
Öncelikle her durum güzel diyelim '' oda termostatı ile birlikte termostatik vana ''
Şimdi kullanmaya başlayalım
Oda termostatı takıldı nereye : cihazı evin en soğuk odasına takmanız .
Ilık odaya takarsanız , diğer oda öncesi daha soğuk ise dereceyi yükseltmek zorunda kalırsınız , bir diğer odada yalıtım koruması iyi öncesi sıcaksa bu oda da çok sıcak olacak .
Tüm odalar oda termostatı sıcaklığa göre olacak .
Tek kontrol ( oda termostatı ) ilave her oda için çoklu kontrol ( termostatik vana ) takılması gerekecek .
Bir yanda da termostatik vana ile çoklu kontrol ediliyorsa niye o zaman oda termostatı taktırayım .
1 - Oda termostatı ( diğer odalar aynı sıcaklıkta olacak bir yerden kontrol )
2 - Termostatik vana ( her odaya gidip kendine göre ayar yapacaksın , çoklu kontrol )
3 - Oda termostatı , Termostatik vana beraber takıldı . ( güzel bir durum ama gereksiz mi üste yazdıklarım geçerli olacak )
Birde teknik tarafına bakalım .
Yoğuşmalı kombi amacı , tasarruf düşünmüyorsanız sorun yok .
Kombiden verim almak için yüksek derecelerde yakmamak gerekli .
Binanın yalıtımı çok iyi olması gerekir .
Yoğuşmalı kombi kullanımı + Oda termostatı , Termostatik vana ilişkisi teknik açıdan bilinmeli ( sıcak su derecesi ve hava sıcaklığı derecesi değerleri )
danfoss termostatik vana iki çeşit ( normal , gazlı )
siemens termostatik vana
Araştırın !!!
Kafanızı biraz daha karıştırayım , dış hava sensörü ile tasarruf !!!
Daireniz 160 metrekare diyorsunuz büyük ihtimalle banyo+wc birden fazladır .
Kullanım ve banyo sıcak suyu bu kombi ile yeterli gelecek mi ?
Kafanızı biraz daha karıştırayım , kombi boyleri !!!
Tam bu konulardan anlamıyorum ,
Araştırmalar sıkıcı geliyor çok çeşit marka ve ürünler var , Bıktım .
Firmalar tam açıklamalı broşürleri yoksa korkun iyi kailteli olsa bile sakladıkları ve yazmadıkları kısımlar vardır . Çalışma voltajları ,
Tam bilmiyorum araştırınız !!!
5-3 / 5-5 Çok yakın ürün bir üst model gibi ( satış taktıkları )
Dikkatli olmassanız geri dönüşü olmayan ürünü alabilirsiniz . ( Tam araştırma yapınız ACELE etmeyiniz )
Kombi Vaillant ecotec pro vuw tr 236/5-3 yoğuşmalı kombi
Kombi Vaillant ecotec pro vuw tr 236/5-5 yoğuşmalı kombi
Lütfen : Teknik Farkı nedir ? Araştınıp yazarmısınız !!
Diğer markalar da var Unutmayınız .
Çok araştırmıştım , benim gibi araştırıssanız ürünü alamassınız ve kafayı yersiniz .
Şimdi bıktım araştırmaktan , kimsenin zarar görmesini istemiyorum ürün + servis + para + ustalık ilişki vs gibi .
Bir örnek vereyim . ( her durum içn geçerli değildir )
Vaillant Yoğuşmalı kombilerde , tesisatınız eski ise, demir tesisat ise veya oksijen bariyersiz düz boru kullanılmış ise
Hadi kullanılan borunu önemi nereden nereye !!!
http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...GwodyUMLfA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
Vaillant yoğuşmalı kombi için orj mi ? bilmiyorum .
Orj ise ürün Vaillanta tebrikler diyorum , ( Takılması gerekli düşüncesi ) Vaillant yoğuşmalı kombi bozulmaması .
Diğer yönü ise temizlenmesi problem bu durumda da servis hizmetleri !!! ( Akıllı bir düşünce iş çıkarmak )
Yeni tesitat çekildi mi ? , ( kollekkör veya normal sistem )
Kömürlü sistem tesisatı mı devam edilecek ? ( Petek ve boru sistemi )
Kolay Gelsin .
Not : konudan konuya atladık . İşin içine girince terliyorsunuz ,
Kafanızı çok karıştırdım . Kusura bakmayın . Sakın benim gibi kafayı yemeyin .
Sağlıcakla Kalınız .