Og arızası

Eyvallah
Güncell
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Anlattıklarınızdan aşırı gerilim sorunu yaşadığınız anlaşılıyor. Aşırı gerilimler TR buşinglerindeki ark boynuzlarından atlama yapıp sigortaların atmasına neden oluyordur. Ark boynuzu uçlarını kontrol ediniz. Bu sırada parafudrlarda çalışarak kısa devre akımlarına ve kesicinin çalışmasına sebep olabilir. Fakat yük ayırıcı ne pozisyonda iken patlıyor o önemli. Yük ayırıcı açma esnasındamı patlıyor. Kapalı iken mi, açık iken mi. Bir tek hat şeması üzerinde konuyu izah ederseniz daha iyi anlayabilirim. Sami beyin dediği gibi uygun yerlere parafudrlar tesis ederek patlama ve hasarın önüne geçilebilsede açmaların önüne geçilemez.
Daha etkin çözüm reaktör kullanılmasıdır. Sisteminiz tam olarak incelendikten sonra şönt reaktör veya seri reaktör maliyetlerine göre karar verilir. Şönt reaktör gerilimi dizginlemeye, seri rektörde akımı dizginlemeye yarar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…