Og beslemeden alınan referans ile ag kompanzasyon çalıştırılırmı?

wegabond

Üye
Katılım
17 Mar 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar Merhaba,

Çalıştığım fabrikada büyük güçteki makinelere zamanında og kısmından kompanzasyon yapmışlar. Fakat sağlıklı çalışmayan ve zaman zaman kondansatör ve reaktörleri patlatıyor. Sonradan kurulan makinelere ise AG kompanzasyon yapılmış. Sormak istediğim ag kompanzasyon panosunun yerini değiştirmeden diğer makinenin og kısmından alınacak referans bilgisi ile bu kompanzasyon sistemini çalıştırabilirmiyiz? Referans bilgisi OGden alınacak fakat röle AG kompanzasyon sistemini devreye sokup çıkaracak.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mevcut rölenizin bunu desteklemesi, bu röle için Gerilim hücresinden akım ve gerilim bilgileri temini gerekir. rölenizi aldığınız yada desteğini veren firma ile temasa geçerseniz bilgi verebilirler. Bizim uygulamalarımızda gerilim bilgisi gerekmiyor, bunu cihazımız kendi içinde hesapla düzeltiyor, sadece OG akım bilgisi gerekiyor.
 
sn karakartal, kazançlar şunlar olacaktır; Trafodan kaynaklı yüke bağlı değişen endüktif ihtiyacı da ölçerek toplam reaktifi düzeltme imkanı. Özellikle sürücü ile çalışan motorların yüksek harmonik bozunumları ile rölelerin AG den aldıkları akım ve gerilim bilgileriyle düzgün çalışmama sorununa karşı OG den alınan bilginin daha sorunsuz oluşu gibi.
 
trafolarda sabit kompanzasyonun bir adım ötesi
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
 
Çok doğru bir çözüm olur ama diğer makinenin OG kısmı derken nerden bahsettiğinizi anlaymadım. Sistemde tek trafo mu var? Eğer tek trafo ise o trafonun girişindeki OG ölçüm hücresinden rolenin akım gerilim bilgilerini almalısınız.
 
Grup Ar-Ge'nin de bu konu ile ilgili bir çözümü var. İncelemenizi tavsiye ederim.
Link: Smart SVC - 12C3L/OG

"Röle akım bilgilerini orta gerilim hattından, gerilim bilgilerin ise alçak gerilim hattından alıp sistemi AG tarafında kompanze eder. Bu şekilde hem daha hassas hem de daha ekonomik bir kompanzasyon sistemi tesis edilmiş olur. Akım bilgisi OGden alındığı için trafo kaybının görülmesi ve bu kaybın AG tarafında kompanze edilmesi mümkün olur.
AG tarafındaki faz dengesizliği için de bunu en optimum bir şekilde kompanzasyonu da mümkün olur. Çünkü AGden çekilen dengesiz bir akım OG tarafında iki fazlı bir akım şeklinde karşımıza çıkar Bu uygulama özellikle OGden beslenen ve sayacın OG tarafında olduğu fazları dengesiz ve yük profili değişken olan sistemler için uygundur. Sisteme OG tarafından bakıp AGde kompanzasyon yaptığımız için bu çözüm ayrıca maliyeti de düşürmektedir. Çünkü AG tarafındaki kompanzasyon sistemi OG tarafında kurulacak kompanzasyon sisteminden maliyet açısından çok daha uygun olacaktır."

 
orta gerilimden akım trafolarıyla gerilim ve akım bilgilerini düşürerek alabiklirsen iyi olur
 
Sayın Msamilçelik,

Tam olarak aradığım buydu çok teşekkürler. Bunun için ayrı bir RGK rölesimi kullanmak gerekir yoksa benim kullandığım circutor marka röle de bu işlemi yaparmı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,894
Mesajlar
921,408
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Geri
Üst