Abi sen
Elektrik dağıtım kurumunda çalışıyorsun galiba.Geçen arıza için ayedaşa haber verdik.Adam çıktı paslı direğe.Enerjiyi kesmedi.Kopuk kablo sallanıyor.diğerine diyorum abi kesmiyonuz mu elektriği.adam bana soruyor bu bahçede kiraz yok mu ya diye.
Tamam işin uzmanıysan,bir şey olmayacağından eminsen yap.Belki bu kazalarda yılda sadece 1 kişi ölüyor ya da sakat kalıyordur.Trafik kazalarında ise 100000 lerce.
Sen o bir kişi olmak ister misin abi?
Allah muhafaza ,yanmış cesedini morgtan alanın senin ana baban ya da senin eşin olmasını ister misin?
ağlayanın senin çocukların olmasını ister misin?
Kim ister ki sayın abiciğim.
Hani vatan kurtarmayacağız ki.Kabloyu saracağız.Gerekirse mahallenin elektriğini keseceğiz.Daha gaz lambasından elektriğe geçişimizin tarihi ne?
Ben salağı geçen sayaç indüktif yazmasın diye 2 dakikalığına kompanzasyonu kapatmadım.Sonra patlattım.3,5 saat hem endüktif yazdı , hem jeneratör mazot yaktı.Bir de ben ölseydim.Savcıydı polisti,arkamdan tutulan yastı derken 2 gün çalışmayacaktı iş yeri.
Başta da dedim,ben OG kablosundan anlamam.Belki de hiç riski yoktur bilemem.Ama tehlikeliyse karşıyım.O kablo patlarsa,inşaallah arkadaşımıza bir şey olmasa bile,o 1 saatliğine kapatılmayan enerji kaç saat kapalı kalacak.Bu işi iyi biliyorsanız kaç saat kapalı kalacağını da benden iyi bilirsiniz.
Bu yazdıklarım bilimsel şeyler değil,tamamen benim düşüncelerimdir ve benim hissiyatımdır.
Allah cümle kullarını korusun inşaallah.