okul kompanzasyonu

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.önümüzdeki günlerde 30 adet okul kompanzasyon işi yapmaya çalışacağız.Bakalım neler yapacağız. 8)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ekotone ' Alıntı:
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.önümüzdeki günlerde 30 adet okul kompanzasyon işi yapmaya çalışacağız.Bakalım neler yapacağız. 8)

Merhaba
Bundan 19 yıl önce lise 1. sınıftayken yapmışdım okul kompanzasyonu! :p
Arkadaşım öncelikle şunu unutma Qc= Şebeke gücü(wat) x [tan(yeni açı) - tan(şebeke değeri)] formul bu zart die bulursun bunla ama şunu sakın unutma aydınlatma faktörünü ve tasarruflu lamba vs çoksa her ne kadar sinek gibi görünsede gerçekten mideni bulandırır. var kombin maymalar anlık cosinus değeri yeririnde durmaz başın ağırır. gerisi kolay! kademelerini belirle ve mümkün olduğu kadar lokal bağımsız kompanzasyon yap %100 olmasa bile en az %80 bunun sebebi devreye giren büyük güçlü motorlar 6 saniye içinde devrini alabilir RGKR bunu 5 saniyede algılar sonrada sana dönüp sen bu işten anlamıyorsun diyebilirler.

(Benim yaptığım projede şalter açıp devreye alma işini artis bir metal öğretmenine devretmiştim. kondansatörler baralıydı ve taşıyan arkadaşlar baraları yamulmuştu . 1. kademe norma 2 kademe normal 3. kademe manuel devreye alındıktan sonra ancak 25 saniye sonra gözlerimiz görmeye başladı ehuehu )
 
arkadaşlar on gündür krk marka röle ayarlamaya çalışıyorum 132 adet okul projesi var 50 ye yakın okulu yaptım ama kitapçıgındakı ayarlardardan yaptım geçtım bunun hakkında bılgı paylaşacak arkadas varsa yazsın p2 modunda yapıyorum 12 kademenın yarısı trifaze kondasıtör yarısı monefaze akşamları düşük akım uyarısı verıyor kımınde asırı kompanzasyonla eksik kompanzasyon beraber ledi yanıyor yardımmmmm
 
reaktif güç konntrol rölesindeki anlık değerlere bak hangi faz eksilerde geziyorsa ona gore ister 125w lık ister 40 wlık 2 adet balastı bağlamalısın -0.80 lerde ise 40w lık balast bağla derim balastları seri bağlaman gerek
 
OKUL KOMPANZASYONUNDA YAŞANAN SORUNLAR

* Yüklerin dengesiz olması.
* Fazların aynı anda farklı endüktif özellikler (kapasitif-indüktif) göstermesi.
* Okullların eğitim dönemi ile tatil dönemlerindeki yüklerinin çok farklı olması.
* Okullarda kullanılan UPS ve elektronik balastların kapasitif etkileri.
* Kademelerin uygun dağılımın ve çalışma performansının izlenememesi.
* Tüketim bilgilerinin analiz edilerek gerekli değişikliklerin yapılamaması.
*

ÇÖZÜMLER

* Dengesiz yüklerde 1 fazlı kondansatör ve şönt reaktörlerin sisteme bağlanabiliyor olması gerekiyor.
* Farklı özellikler gösteren fazlar için reaktif rölenin aynı anda farklı fazlar için 1-3 fazlı kondansatör ve şönt reaktörü kontrol edebiliyor olması gerekiyor
* Tam yüke göre akım trafosu seçildiği için algılama akımı yüksek reaktif röleler düşük yüklerde tepki veremiyor, kullanılacak reaktif rölenin algılama akımının düşük olması gerekiyor.
* Kapasitif yüklerin kompanzasyonu için reaktif rölenin 1-3 fazlı şönt reaktörleri kontrol edebiliyor olması gerekiyor.
* Kademelerin seçimi ve performansını kademelerin çalışma sürelerini gösterebilen bir reaktif röle ile görebilirsiniz. (kompanzasyon panosunda hangi kademelerin ne kadar çalıştığını bilen var mı? )
* Tüketim bilgilerinin analizini analizör ile yapabilirsiniz. Kompanzasyon panosunda enerji analizörü kullanılmalı (bu analizör ve akım trafosu için ek maliyet demektir) yada kullanılcak olan reaktif röle analizör özelliğine sahip olmalı. (ölçmek analiz için yeterli değildir, ölçülen bilgilerin hafızada saklanması gerekir)

Soru ve görüşleriniz için www.klemsan.com.tr
 
Dengesiz yüklerin reaktif güç kompanzasyonu için ürettiğimiz Factor.1 dinamik kompanzasyon sistemleri okul, banka şubesi vb. tek fazlı yüklerin yoğun olduğu tesislerde mükemmel sonuçlar vermektedir.
32 kademeli röle ile hem kapasitif hem de endüktif kompanzasyon yapabilen Factor.1 Dengesiz Yük Kompanzasyon Panoları cazip fiyat ve ödeme koşulları ile sunulmaktadır.
 
gruparge smart svc sayesinde okul gibi işletmelerin kompanzasyonu az kademe ile ister kapasitif ister endüktif ister dengesiz olsun çözebilirisiniz
ekte bir çok okul kompanzasyonundan video görüntüleri mevcut

kompanzasyon videoları.....
 
harmonikler ceza nedeni değildir. röleyle ilgili problem olabilir veya yanlış bağlantı vardır. akım trafolarını sayaçtan sonra bağlı olmalı bunu kontrol edin. sorun çözülür inşallah.
 
hassas ayar için mutlaka sistemi enerji analizörü ile test edip fazların gün içinde ihtiyaçları olan kapasitif güçlerin tespitinin çıkarılmasında yara var. 12 çıkışlı bir röle rahatlıkla ihtiyacınızı karşılar. ilk üç gruba 3 fazlı diğer gruplara 1 fazlı kond. grubu koyarsanız sıkıntı yaşamazsınız
 
harmoniklerden dolayı ceza diye bir şey yoktur. bağlantı yanlışı vardır. bu yüzden cezaya girer.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Mesajlar
929,034
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst