Okuma özürlülüğü !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hırçın 41

Profesyonel Üye
Allahın ilk emri ikra! dır. Yani ilk farz okudur peki bir çoğumuz neden okuma özürlüyüz? bunun altında yatan sebepler sizce nedir?
-Örneğin öğrenci bir soru soruyor bende pdf kaynak veriyorum, adam bırakın okumayı göz bile gezdirmiyor verdiğim dökümana ! Sonrada kalkıp alakasız bir döküman vermişsin bana diyor :)
-Bir başka örnek ilk defa kompanzasyon devreye alacak birine röle ayarlarını yaparken kılavuzu eline al aşama aşama değerleri gir diyorum, konuşmalardan anlaşılıyorki kılavuz okunmamış !
-Müteahhit kullanacağı malzemenin basit bir özelliğini soruyor size verilen birim fiyat tariflerinde yazıyor hiç bakmadınız mı diyorum cevap yok!
-Hata yapılmasın diye Hakediş hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususları yazıp ellerine veriyorum bir kısmına uyulmuş bir kısmına uyulmamış belli ki okumamış git düzelt bidaha getir kısır döngüleri !
...
Bu listeye devam etsem inanın 100'den fazla madde dökerim biz niye böyleyiz ?

Son düzenleme:
Çünkü ,

okumak çok sıkıcı
ooo o kadar sayfa var okunurmu bu
valla ben okudum bişi anlamadım..
Az çok biliyorum neden okuyacam
Sanki sen daha iyi biliyorsunda bana oku diyorsun..

gibi gibi sen nasıl 100 e kadar yazarsan bende 100 e kadar neden yazabilirim. Halbuki bir çok cevap yazıyor. Sadece zaman ayırıp okumak kafayı vermek lazım. Aşamayacağımız zorluk yok.

Okumak gibisi varmı şansım olsa şimdi tekrar okurum okula giderim. Kalem kitap defter özlemim hiç bitmedi..

Bu ne yaman tezattır .
Hem okumayandan şikayet ediyorsunuz hem de "OKUMA" yazıyorsunuz.
Eskiden forumda bir şey aramak için kullanılan butonun orada ARAMA yazıyordu , millette korkutan butonu kullanıp aramıyordu.
Şimdi ara yazıyor , yöneticiler sağ olsunlar düzelttiler de çok şükür aynı konular yeniden açılmaz oldu.

2m3frde.gif

Danışma gibi oldu değilmi Kazım ağa :D Kazım Fun club aç ilk üyen ben olacağım abi :D

İçeriği okumadan başlığa bakmamak lazım. Yine başa ne geliyorsa okumamaktan geliyor ;)

Toplum olarak,avanta ve hazırcılığa alıştırıldık.Herkes,bastığı yerin,dünyanın merkezi olduğuna inanmış, sanki,başka basanlar yok gibi ! Eğitimden şikayet,mazeret olmuş.Ulaştıklarımıza,hak etmeden ! ulaşmışız.1963 te sanat okulunu bitirdiğimde,imtihanlarda yıldız-üçgen soruluyordu,aradan 52 sene geçmiş,hala aynı sorulara cevap vermeye çalışıyoruz.Bilgisizliğin yanında,egolar şişmiş ! Zahmet edip araştırmak yerine,şahsına münhasır cevap
bekleniyor.Kibarca uyarmanız halinde bile " burası forum,ben istediğimi sorarım,isteyen cevap verir " rahatlığı sergileniyor.Bazen,mühendise anlatmak,teknisyene anlatmaktan ! bile zor oluyor.Daha önce," ne demiş Çorumlu " diye bir özdeyiş yazmıştım.Halimiz,aynen o durum.Bu günleri de arayacağımızdan şüphem yok.Bu halden,Hindistan,Pakistan,Çin ..... döküntülerinin ! altında çaycılık ! yapmaya başlayınca belki uyanılır.

İlk emri oku diyen bir yaratıcı olduğuna inanan insanlar okumuyor
ama bundan haberi bile olmayan birileri harıl harıl okuyabiliyorlar,
bu bir kural değil,tam terside olabilir..
fakat bunun üzerinde düşünmek gerekir..

İlk emri oku diyen bir yaratıcı olduğuna inanan insanlar okumuyor
ama bundan haberi bile olmayan birileri harıl harıl okuyabiliyorlar,
bu bir kural değil,tam terside olabilir..
fakat bunun üzerinde düşünmek gerekir..

Ben 74 de Yıldız da iken ( İDMMA ) tek bir baş örtülü kız ( harita kadastro bölümünde ) vardı.
Bu ülkede inananların okumaması için ne mümkünse yapıldı.
Ben duyduklarımı okuduklarımı zan ettiklerimi değil yaşadıklarımı yazıyorum @elek .
Sen o kadar eski değilsin ama 28 şubat döneminden sonra yapılanları az çok biliyorsundur , hani meslek okullarının önünün kesilişini ve gerçek sebeplerini filan .. hatırlatmış olayım.

" bu bir kural değil,tam terside olabilir.."
bu satırına dayanarak olanları yargısız tartışabileceğimizi düşündüğüm için yazdım.

" fakat bunun üzerinde düşünmek gerekir.."

Katılıyorum.

----

60-80 arası öğrenciler sokaklara dökülmeye çalışılırken ecobit bile kontgerilla gevelerken-Konya da malum mitingler kışkırtılırken-1mayıs katliamı yaşanırken-anadoluda mahalleler komşular akrabalar kamplara ayrılmışken... , bir öğrenci kuruluşu sokaklara çıkmamak için direndi.
Tüm provakasyonlara ve tabanının pasiflik suçlamalarına karşı direndi.
Her kültürü öğrenmek ve inandığını yaşamak uğruna daha çok çalıştı.
Bu gün o ekolün yetiştirdiği fertler ülkeyi yönetiyorlar.
Her türlü iftiraya ve komploya rağmen ülkenin geldiği çizgi ortada.

Karşıt fikirlerde tersini iddia edebilir .
İddia ve gerçeklerin örtüşmesi önemlidir.

Bir ülkeyi siyasal dinciler yönetiyor ise geleceği karanlıktır..
kişi bazında dindar olan belli bir noktaya gelebilir
ama dindar olan toplumlar yerinde sayar..
mesela peygamber olarak görülen insanlar dindar değildi
ama inançlıydılar!

Bir ülkeyi siyasal dinciler yönetiyor ise geleceği karanlıktır..
kişi bazında dindar olan belli bir noktaya gelebilir
ama dindar olan toplumlar yerinde sayar..
mesela peygamber olarak görülen insanlar dindar değildi
ama inançlıydılar!

5000 yıllık tarihin özeti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,669
Son üye
koraykahvecioglu79@gmail.

Yeni konular

Geri