omron cqm1-cpu21 plc

TEBEK

Üye
merhaba arkadaşlar. hali hazırda kullanmakta olduğumuz omron'un cqm1-cpu21 modeli plc leri var. bu plc için programlamada kullanılması gereken yazılım hangisi. cx'mi, syswin'mi veya başka bir programmı? bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. ha birde kablo bağlantı şeması.

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Her ikisinide kullanabilirsin.Syswin eski yazılımdır yenisi cx programmerdir.
Cx programmeri kullanman daha iyidir.Kablo bağlantı şeması forumda olması lazım.

Her ikisinide kullanabilirsin.Syswin eski yazılımdır yenisi cx programmerdir.
Cx programmeri kullanman daha iyidir.Kablo bağlantı şeması forumda olması lazım.

serkut bey forum içerisine biraz baktım ama kablo ile ilgili bişey bulamadım. sizde şeması varsa verebilirmisiniz.

2--------------------------3
3--------------------------2
5--------------------------9
PC 9pin female PLC 9pin male

Omron pc plc kablo şeması

ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

serkut bey, egzantrik arkadaşın yazmış olduğu şema ile sizin vermiş olduğunuz dosya içindeki şema farklı. farkları nedir acaba birinden biri yanlışmı yoksa ikiside iş görüyormu öğrenmek istedim. gerçi ben sizin pdf dosyası olarak verdiğiniz kabloyu yaptım ve oldu ayrıca tekrar sağolun.

Şu anda ben cqm1h cpu plcye verdiğim mesajdaki şema ile cx programmer v5 ile bağlanıyorum. Ama Serkut43 ün veridiği pdf dosyasındakilerlede bağlandıysan problemin hallolmuştur. Hayırlı olsun diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…