Omron Scu 41

musak

Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar scu 41 kartı takılı olan çalışan bir plc uzerınden protokol programını yedeklemek(upload) etmek ve uzerınde çalışmak ıstedim ancak pc kablosunu scu 41 uzerındenmı yoksa program yukledigimiz porttanmı ve ne tur kablo kullanarak olacak her halde cx one protokol programı kullanmamız gerekecek bu konuda nasıl ve hangi sıra ıle yapılacagını alatırsanız sevınırım (battal kardeş bu konudada yardımına ihtiyacım var) şimdiden herkese teşekkur ederim saygılar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
selamlar..

aslında scu 41 ile ilgili döküman koymuştum ama yinede sana anlatayım..
scu 41 üzerinde 2 adet haberleşme portu vardır.bunlardan bir tanesi (r232 port1 alttaki) diğeri ise port 2 (rs485 üstteki) dir.sen rs232 olanından bağlanacaksın cx-protocol programı aracılığınla.kullanacağın kablo standart omron kablosu olması gerekmektedir.
pc scu
2--------------2
3--------------3
5--------------9
cx-protocol u açtıktan sonra yeni bir proje açacaksın ve plc yi burada tanımlaman gerekiyor.sonra plc ye bağlanman gerekiyor yani online olmalısın.online olduktan sonra yukarıdaki menülerde protocol var oradan upload protocol demen yeterli..dikkat etmen gereken bir konu plc çalışır halde iken upload yaparsan upload süresince plc stop konumuna geçebilir.dikkatli ol.tanımlanmış plc üzerine sağ tıklayarak port settinlerinide ayrıca upload etmen gerekmektedir.
şimdilik bu kadar
 
Arkadaşlar omron cj1m CPU23 plc takılı bir makinada değişiklik yapmam gerekir, yukarıdaki bağlantıya uygun kablo yaptım fakat bi türlü connekt olamadım. yardımcı olurmusunuz...
 
ankakusu16 ' Alıntı:
Arkadaşlar omron cj1m CPU23 plc takılı bir makinada değişiklik yapmam gerekir, yukarıdaki bağlantıya uygun kablo yaptım fakat bi türlü connekt olamadım. yardımcı olurmusunuz...

muhtemelen protocol settinglerinde bir sorun vardır.pc comport u veya baudrate sorunu olabilir.aslında cx-programmer ile auto online yapabilirisin.hemde otomatikman programı içinden çeker.şayet autoonline bağlanamazsan ...seri haberleşme portun doğru port değildir..com1 veya usb çevirici kullanıyorsan doğru port u seçmen gerekli..
yinede olmazsa görüşelim
 
ilk önce usb-rs232 çevirici mi kullanıyorsu bunu öğrenmek lazım.eğr öyleyse daha önce denedinmi yani çeviricin çalışıyormu.çünki benim satın aldığım 3 farklı çeviriciden 1 i çalışmadı.yani pc görüyor ama plc ile online olurken bağlantı hatası veriyordu. eğer çeviricin çalışıyorsa plcnin onboard rs232 portunu ve cx-programmer programını kullanabilirsin tabi demo veya trial versiyon olmamak şartı ile veya orj.omron kablosu kullanabilirsin pehirpal diye adlandırılıyor(100euro civarında)en sağlıklısı osorun yaşamazsın.eğer onbord rs232 portunda touch panel bağlı ise bağlanmak için onu sökebilirsin.:))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,814
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst