Yapmak istediğim ödev endüstriyel otomasyon sistemleri ile alakalıdır. Dövizin yüksek olmasından dolayı PLC, İnverter, Power Supply gibi ekipmanlarını temin etmek çok zor o yüzden bu ödevde Arduino uno veya mega kullanılacaktır. Servo ve DC motorlar yardımı ile el ile yapılan konveyörler sürülecek, üzerinde ürünler taşınılacaktır. Amacım bu ürünleri birbirinden ayırt etmektir. Ayrılan ürünler farklı konveyörlere aktarılarak devam edecektir. Ayrılan ürünler ayrıldığı konveyörün üzerine düştüğü zaman konveyör hareket edecektir eğer ürün gelmez ise konveyör çalışmayacaktır. Ayrıca konveyörlerde hız kontrolüde sağlanacaktır. Ayrılacak ürün sayısı olarak 3 adet birbirinden farklı ürün düşündüm. Daha fazlası maliyetli olacağını düşündüğüm için 3 yeterli geldi. Ayırıcı kol olarak başlangıçta pnömatik silindirleri, selenoid valfler yardımıyla kullanmayı düşündüm fakat maliyet açısından zor olacağını düşünüyorum. Bunun yerine yine DC motor veya servo motor kullanarak ayırma işlemini gerçekleştireceğim. Ürünleri ayırmak için proximity endüktif ve kapasitif sensörler kullanılacaktır. Bahsi geçen sensörler 12v ile çalışıtığı ve Arduino giriş çıkışları 3.3v olduğu için optocoupler veya röle çektirerek kullanılaraktır. Eğer ödev bu şekilde kabul edilmez ise ekstra olarak bu ürünleri boyutlarına göre ayıran bir konveyör ve ayırıcı kol ekleyebilirim.
hocama bitirme tezi olarak bu ödevi sundum ekstra yenilikler eklersen kabul ederim dedi sizce ne eklenebilir.(öğrenciyim bütcem kısıtlı)