Operatör panelinde reçete ne demek

_ahtapot_

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
Slm arkadaşlar herkese kolay gelsin;

arkadaşlar operatör panellerinde "reçete" diye bişe duydum ama bu konuda pek bilgi bulamadım yardımlarınız için şimdiden saolun:::....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım reçete diye bahsedşlen konu oparatör bord uzerinden girdigin degişkenlerin tümşeşik olarak daha önce hazırladıgın şekilde yeniden yapılandırılasıdır örnek vermek gerekirse fazedelım helva yapacagız uretimmiz eger un helvası ise konacak şeker miktarı su miktarı yag miktarı 1 nolu reçetede kayıtlı olsun 2 reçetede irmik helvası yapmak için geçerli olanun miktarı su miktarı ve yag miktarı degerleri vardır bu degişkenleri tek tek girmrk yerine board uzerinden reçete 1 seçılırse üretimin un helvası olur 2 seçilirse irmik helvası yapmak için daha once girillen degerler uygulanır.

Inşallah yardımcı olmuştur...
 
teşekkür ederim saolasın...

peki arkadaşım bu reçete kayıtlarını plc içerisinde mi yoksa ekran özel registerleri filan varmı nerede saklıyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Nerde yeretli hafızan varsa orda bilgileri saklaya bilirsin ben öncelikle plc de saklamayı tercih ediyorum yerim yhetmez se paneldeki hafızada saklıyorum.
 
bizim fabrika oparatör panellerde reçete yazan kısımda makina üzerindeki bitin inverter ve zamanlamaları yapıyoruz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…