mahmuterbas
Üye
- Katılım
- 19 Haz 2019
- Mesajlar
- 5
- Puanları
- 1
- Yaş
- 35
Merhaba arkadaşlar elimde omron nb10w-tw01b bir operatör panel var bunu bilgisayar ekranı veya bir tv ekranına yansıtmak istiyorum nasil bir yol izleyebilirim yardımcı olurmusunuz

VGA çıkışı yok malesef rs232 çıkışı var com 1 com 2 olarakMerhaba. Omron'un arka yüzündeki 2 adetlik "VGA" arayüz çıkışlarının (COM 1, COM 2 gibi) eğer bir tanesi "İN" diğeri "OUT" özellikli arayüzler şeklinde ise, bu söylediğiniz bağlantı şekli o zaman mümkün olabilir. VGA'nın "OUT" özellikte sadece sinyal çıkış özellikte olanı monitörünüzde VGA girişi (IN) bulunuyorsa bu monitöre bağlanarak ondan izlenebilir.
Buna çok benzer olan ayni bağlantı şekli; örneğin video kaydını TV anteninden alıp kayıt yapan Betamax ve VHS video kasetli video-recorder kayıt cihazlarında (bunların doğrudan tamirini yapan ve düğünlerde doğrudan kullananlar çok iyi bilirler) bulunurdu, gelen sinyal kayıt için bu kayıt cihazına bir arayüzden kayıt için girer diğer arayüzden çıkanı ise TV'ye bağlı olup TV'de kayıt olabilen bu görüntü TV'den an be an izlenirdi. (Birazcık nostalji) Kolay gelsin.