Oranlar Tersine döndü

canım arkadaşım senin monofaz yükler sabit kompanze edilmese bile bu şekilde cezaya sokmaz sen istersen baştan kontarol et herşeyi.anlattığına göre bir yerse hiçte komplike değil sen sistemini kontrolet baştan aşağı.
 
Sn.Mitya kardeş.teşekkürler.teselliye muhtaçdım.Doğrusunuz öyle karışık bir durum yok genellikle sadece bir şeritve ufak tefek üç fazlı motorlar çalışıyor.dediğiniz gibi yeni baştan kontrol edeceğim.Acaba üç fazlı üç kademenin yerine üç adet 0,5 kvar monofaze taksam bir faydası olur mu ki?...
 
Sn. yasingul06;

Bu kadar sıkıntılı olduğunu bilseydik direk olarak yardımına gelirdim ama ben şu anda işim gereği yurt dışında seyahatteyim. önümüzdeki hafta sonu döneceğim eğer o kadar ihtiyacın varsa ve senin bu tesisin istanbula çok uzak mesafede değilse birşeyler ayarlamaya çalışabilirim. Bu kadar kendini kasarsan problem seni yener sen problemi değil.

alternatif yollar aramanı tavsiye etmiyorum sadece sakin sakin tesis çalışırken ve çalışmazken kim nerede ne kadar akım ve güç çekiyor hepsini tek tek bir yere yaz bak göreceksin daha kolay çözüm bulacaksın.
 
bende bir şeyler ekleyeyim,

her zamanki gibi sistemin yine analiz sorunu var,
sistemin istediği değerde kapasitif kademe veya end kademe yaparsanız problem çözülür,
deneme yanılma yöntemi ile değilde,
rolenin cevap süreleri ile oynamak yerine
rolenin cos değerleri ile oynamak yerine

sistemi kompanze yapıp ve ayni zamanda kompanze yapılamamış gibi sistemin akış grafiğini çıkartan reaktif kontrol roleleri var
bu grafiği izleyip ona göre kademe güçlerini belirledikten sonra probleminiz çözülebilir.

Kompanzasyon = Güç analizi
 
Sn. yasingul06, Ton ve Tof sürelerini 1 saniyeye düşür. Küçük kademelerden en çok kullanılanlardan ikişer adet olsun. Deşarj süresini de 10 saniyeye ayarla. Bunun sebebi şu: Kondnasatör deşarj olmadan yeniden devreye alınırsa eğer, ömrü azalır, sigorta attırır. En çok kullanılan kademelerden ikişer adet olursa eğer, deşarj süresi dolmadan devreye alınması gerektiğinde röle diğer ikiz kademeyi devreye alır. Cos fi'yi de 1,00'a ayarla. Bunları yapınca bir günlük değerlere göre yeni plan yapalım.
 
Klasik kompanzasyon tesislerinde,Ton süresinin düşük tutulabilmesi için,deşarj direnci ye-
rine ( veya dirence ilaveten ) deşarj bobinleri mutlaka kullanılmalıdır.Aksi halde,genç arka-
daşımın söylemiş olduğu sorunlar ortaya çıkar.Böyle bir deneme yapılacak ise,KESİNLİKLE
nizami deşarj bobinleri kullanılmalıdır.Bu bobinler,Simens ve Entes firmalarında bulunmakta-
dır.
 
Konuya duyarlı saygıdeğer arkadaşlara teşkkürler ediyorum.ayriyeten kontrolkalemi ekibinide saygılar.Verilen bilgiler çerçevesinde çalışmalarıyeniden düzenleyeceğim.İnşallaah düzelir.Mesleki bilgi,deneyim ve ahlakı paylaşmak çok güzel...Cezadan kurtılduktan sonra ben size dönerim...:d)
 
s.a.arkadaşlar.x5 sayacın akım trafolarının sekonder uçları(k-l ) ana panoda sayaca ikişer olarak girmemiş.sadece fazların birer giriş uçlarına girmişler.diğer uçlarınıda şöntleyip akım trafolarının L ucları ile bağlayarak toprağa vermişler.bu ne kadar sağlıklı.Acaba sayaçın hassas ölçümünü etkiler mi?Sistemim güzel çalışıyor ama ceza eksik olmuyor...
 
Bağlantı doğrudur.Cezanın sebepleri başkadır.
 
fahri bey teşekkürler.Şu oranlar bir türlü düşmüyor.mart ayı cezası 199 tl (kdv hariç),bir haftalık yeni oranlar indüktif-kapasitif ikiside %20. mart ayının oranıda i/a %22 i/c %20 idi...monofaze kondansatör yok acaba ondan mı?.Üç adet 0,5 kvar taksam olur mu ki?fazın teki 3-5 amper farklı oluyor(65 65 62) gibi).diğer ikisi aynı seyrediyor.sebepi bu olabilir mi ki?
 

Forum istatistikleri

Konular
130,124
Mesajlar
933,341
Kullanıcılar
453,198
Son üye
Emre0686

Yeni konular

Geri
Üst