Osilaskopta ac sinyal ölçme

Thracian59

Üye
Merhaba arkadaşlar,benim projem için osilaskopta 50v üzeri ac sinyal ölçmem gerekli,daha önce ac sinyali hiç ölçmedim nasıl olacağına dair birşeyler söyleyebilir misiniz? probun gnd ucu nereye bağlanacak mesela? 1-2 denemede sigortayı attırdım vazgeçmek üzereyim :)

Merhaba arkadaşlar,benim projem için osilaskopta 50v üzeri ac sinyal ölçmem gerekli,daha önce ac sinyali hiç ölçmedim nasıl olacağına dair birşeyler söyleyebilir misiniz? probun gnd ucu nereye bağlanacak mesela? 1-2 denemede sigortayı attırdım vazgeçmek üzereyim :)

1:1 izolasyon trafosu kullanman daha güvenli olur, böylelikle sigorta da atmaz.

Hocam eyvallah ilgilendiğin için,ben bi devrenin giriş gerilimini ölçmek için kullanacağım bu işi,yani 1:1 trafo kullanırsam prob'u ölçülecek yere diğer gnd ucunu da boşta kalan trafo çıkışına mı bağlamam gerekli?

Tabiiki, referans noktası trafonun diğer ucu olmalı.

osiloskoplar hakkında çok iyi bilgim yok ama osiloskopların giriş voltajı maksimum kaçtır?

Arkadaşımız 50 volt ve üzerini ölçmek istiyor. 1/1 izolasyon trafosu bile kullansa osiloskobun girişinde 50 volt veya üzeri ölçmek mantıklımıdır? ben 5 volt yada 12 volt ölçmüştüm ama bu kadar yüksek voltaj hiç ölçmedim.

Birde arkadaşımız denemelerinde sigorta attığından bahsetmiş bu acaba osiloskopta hasaramı neden olduda sigorta attı acaba?

ister istemez bu sorular aklıma geldi.

herkese kolay gelsin iyi forumlar..

sn serkan_48 osilaskopta herhangibir problem yok hala kullanılıyor,açıkçası ben de bilmiyorum max ne kadar ölçüm yapacağımızı,denemelerimde bi problem olmasın diye max 30v ölçmeye çalıştığımda bu sorunla karşılaştım ama ölçmem gereken 100v. tyildizak hocamın dediğini deneyip burda tekrar sizlerle paylaşırım teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Forum istatistikleri

Konular
130,316
Kullanıcılar
453,591
Son üye
HawkF

Yeni konular

Geri