Osiloskop arızası üzerine tartışmalar.

Hocam sonuna kadar haklısınız. Bilgiler çok değerli. (Bilmeyenler olabilir)
Yanlız yatay amplifikatörde sadece 2 adet elektrlitik kondansatör bulunmaktadır. Bunlardan ilki 2.2uF 200V dekuplaj amaçlı. Haliyle ESR değeri önem arzetmektedir. Her iki ampli katını da ilgilendirmektedir. Çünkü besleme üzerinde.
Diğeri ise tek başına takılıyor. Pasif görevde yani.
Aktif görevde olanlar ise MERCİMEK tabir edilen seramik kondansatörler ki, bunların ESR sini ölçebilmek pek olası olmadığı gibi, bence böyle bir ihtimal bile yürütülemez.
Bilinir ki ESR olarak bu tip kondansatörler son derece düşük omaja sahiptirler. Yani yapısal olarak eşdeğer serii dirençleri en düşük olan kondansatörlerdendir.
NOT:
Bu amplifikatör bir nev-i DC amplifikatördür. Yani girişten DC verseniz bile aynen yükseltebilmektedir.

Eyv hocam.
Bu ihtimali daha önce değerlendirmiş olduğum için çıkış transistörlerinin her birisini hem normal ölçüm ile hem de kazanç faktörü ile (BETA) ölçmüş bulunmaktayım.
Daha önce birisi bozulduğu için 3 takım getirtmiştim. Teki bozulunca o kattaki tüm takımı değiştiriyorum. Noolur noolmaz diye
Yeni almış olduğum transistörleri diğer tarafla takas ettiğimde sonuç aynı olduğu için transistörlerden şimdilik emin görünüyorum. Yani transistörler karşılıklı değiştiğinde bile X+ ekseni çalışmıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Valla merak ediyorum sorun nerede çıkacak Keşke yakın olsak da beraber uğraşsak, bayılırım böyle işlere kafa yormaya

Valla merak ediyorum sorun nerede çıkacak Keşke yakın olsak da beraber uğraşsak, bayılırım böyle işlere kafa yormaya
Ben @serkan_48 için böyle düşünürken şimdi de sizi tanımaya başladım
Tam benim kafadansınız hocam. Kafa dengi birisi ile komşu olabilmeyi çok isterdim.

Eğer arıza buradan ise guduracağım ve @taydin 'ın elini öpüp ayaklarını ısıracağım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…