Osiloskop: zoyi zt703s mi yoksa owon hds242 mi

yasins

Üye
Katılım
18 Kas 2021
Mesajlar
5
Puanları
1
İyi günler, iyi bayramlar. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Önümüzdeki dönem 4. sınıfa başlayacağım.

Elimde şu anda unit ut61c multimetre bulunmakta. 2. el olarak almıştım ancak bayağı işimi gördü bazı problemleri olsa da hala aktif olarak kullanmaya devam ediyorum. Şu anda sinyal gözlemlemek için de bir osiloskopa ihtiyacım var. Büyük masa osiloskoplarından ziyade el osiloskoplarına yöneldim. Çünkü yurtta kalıyorum ve elimdeki birçok malzemeyle birlikte osiloskop taşıyacak veya koyacak yer imkanım malesef yok. Osiloskopu daha çok bazı güç elektroniği elemanlarını ölçmek(giriş çıkış grafikleri), microdenetleyiciler ile oluşturduğum sinyalleri doğrulamak ve bazı elektronik devrelerin tamirinde kullanacağım. Multimetre kısmında ise en fazla Şebeke gerilimini ölçerim, daha yüksek gerilime ihtiyacım yok gibi.


Birçok osiloskopu inceledim ve 2 osiloskop arasında kaldım. Bunlar:
1-Zoyi ZT703s yaklaşik 3.5k tl banggood
2-Owon hds242 yaklaşık 4.5k tl banggood

Bu ürünler hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim. Bu ürünler hem osiloskop hem multimetre şeklinde kullanılabiliyorlar. Bu nedenle şu an elimde bulunan unit ut61c multimetremi satarak alacağım yeni ürün için az da olsa bütçeme para ekleyeceğim.

Zoyi marka osiloskop hakkında bayağı inceleme videosu vardı çoğunu izledim. 703s modeli yeni çıkmış küçük eksiklikler var diyorlar ancak 702s modeli stabil olan bir önceki modelmiş. Ancak 702s bir proba sahip olduğu için 703s olana yöneldim.
Owon marka cihaz hakkında videolar var ancak zoyi kadar değil. Tavsiyeler ise zoyi markasına göre daha olumlu.

Direkt olarak ürünü satın alacak durumum yoktu bu nedenle para biriktirene kadar bayağı araştırma fırsatım oldu ancak yine de kararsız kaldım. Yurt dışından alacağım için yanlış bir alışveriş yapmak istemedim bu nedenle buraya yazıyorum.

Bilgisi olan varsa veya bana yol gösterip başka bir osiloskop önerebilecekler varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Tekrardan iyi günler iyi bayramlar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,729
Mesajlar
920,024
Kullanıcılar
450,782
Son üye
mjr

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst