Schlafhorst
Üye
Çalıştığım Maden Fabrikası kendi enerjisini kendi üreten 2 ünite gaz türbinlerinden oluşan otoprodüktör lisansına sahiptir. Ürettiği enerjinin bir kısmını kendi bünyesinde tüketirken kalanını şebekeye basmakta Şebeke bastığı enerji bağlı ortakların tüketimlerine mahsup edilmektedir. Bugün teiaş 6 .iletim grup müdürlüğünden bir yazı geldi fabrikanın trafo merkezine irtibatını sağlayan hat bize ait özel müşteri hattı statüsünde veriş ve çekişe sahip 2 adet sayaçımız trafo merkezinde mevcut.Yazı da OSOS kapsamında bu 2 sayaçı haberleşme portlu sayaçlar ile değiştirmemiz gerektiği bildirildi.Sayaçları temin etmemiz durumunda değişim işlemini TEİAŞ ın yapacağı yazıyor.Sorum şu; OSOS sistemi nasıl bir sistem yani TM ye bağlı tüm sayaçlar GPRS yada Ethernet veya TCP/IP ile mi haberleşiyor merkezle bu sayaçların bağlı olduğu merkez (portal, server vs) dağıtım şirketlerinde mi veya TEİAŞ ta mı müşteriler haberleşme şeklini kendileri mi seçiyor.Konu hakkında bilgisi olan yada OSOS a bağlı olan sayaçları olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.