kuranyi_199
Üye
Mosfetleri ve tl494 ü değiştirdim.Bir buyugum Sigorta attiran yada yanan devrelerde ilk once guc devresi yari iletkenlere bak derdi.
Bir devrede yari iletkenleri degistirirken ayni devrede parallel transistor mosfet oldugunda icinden biri bile arizali olsa o grubu komple degistirmeyi öneriliyor.
Bence kafadan mosfet ve tl494 devresi yari iletkenleri degistirmek mantikli.
Aslinda elimizde osiloskop olsa adim adim tl494 den mosfetlere kadar sinyal izlemekte fayda var. Sinyalde sorun yoksa mosfetleri takip ilerlemeli.
Bu devrede birde anfi besleme hattinin ayrilmis olmasi cok onemli.
Ben resimlere bakiyorum ama cok karanlik okuyamiyorum. Birde anfinin komple degilde smps kisminin bir kac acidan resmini eklerseniz daha iyi yorum yapabiliriz.
Tl494 ka494 gibi benzeri entegrelerin ic yapilari aynidir olcum yontemleride aynidir.
@DrFreeman
Bu aralar biraz yoğunum konuya pek dönemedim o yüzden kusura bakmayın
Aslında bu amfi biraz sıkıntılı en son kargoyla gönder hocam deyip kendim bakacam gibi duruyor.Osiloskopla bakmam şart çünkü bu devreye.Biraz inceleyim aklıma geldikçe seni yönlendireceğim detaylı bakmam lazım ama önce
Hastalar iyileşmiş veya tatile gitmiş olabilirler Dokkonunun sakinleri buralarda mı??)
Himm o zaman yapacak bisey yok bülent abi diğer hastalara bakarız bizde artıkHastalar iyileşmiş veya tatile gitmiş olabilirler Dok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?