Piyanist89
Üye
300W*2=600W ampli gücü.
CLASS-A amplilerin verimi %25 tir. Bu durumda güç gereksinimi 4 kat olacaktır.
600X4=2400Watt.
2400/12=200Amper.
16A lik bir güç kaynağı ile mümkün değildir.
Belirtilen bütçe ile de bu güçte bir güç kaynağı mümkün görülmemektedir.
https://www.ebay.com/itm/200amp-Reg...le-12v-16v-or-Non-Variable-14-5-/202074696753
ses yükselticinizin Datasheetini (kaynak) inceledim
Power source .............................................................................................................. 14.4 V DC (10.8 — 15.1 V allowable) Grounding system ......................... Negative type
Current consumption .................................. 39 A (at continuous power, 4 Ω)
Fuse ...................................................... 30 A × 2
Average current drawn* ......................... 11 A (4 Ω for four channels) 18 A (4 Ω for two channels)
anlık tüketim değeriniz 39A
ortalama akım köprü bağlantı 2 kanal kullanılırsa 18A
kısacası %25 fazlası güç kaynağı kullanmanızı tavsiye ederim 12V 22.5A (sürekli) verebilecek güç kaynağı
bilgisayar PSU 16A sürekli vermeyeceğini düşünüyorum, kaldı ki amfi anlık güç (bas seslerde) çok güç isteyecektir. PSU akım korumalı olduğun istediğiniz gücü vermeyecektir.
22.5A üstü almak maliyeti artırır siz bilirsiniz. cihazın çekeceği güç belli
Verilen ampli özellikleri incelendiğinde CLASS-A CIRCUITRY ibaresi önemli bir unsurdur. Üretici bu ampliyi CLASS-A olarak mı üretti yoksa buradaki anlatım insanları kandırmaya yönelik bir ifademidir bilinmemektedir. Çünkü CLASS-A amplilerin düşük verimli ama en saf en temiz ses yükseltici oldukları literatürde yer almaktadır. CLASS-A ampliler tasarımları özelliklerinden dolayı pahalı oldukları için üretici firma bu ibareyi silah olarak kullanmış olabilmektedir.Specifications
Features
- Continuous Power (20Hz-20kHz, 0.08% THD)
- 4 ch: (4 Ohm) 65Wx4
- 4 ch: (2 Ohm) 75Wx4
- 2 ch: (4 Ohm) 150Wx2
- Class A Circuitry
Sunulan datasheet aynı ürüne aitse ciddi tutarsızlar göze çarpmaktadır.ses yükselticinizin Datasheetini (kaynak) inceledim
Power source .............................................................................................................. 14.4 V DC (10.8 — 15.1 V allowable) Grounding system ......................... Negative type
Current consumption .................................. 39 A (at continuous power, 4 Ω)
Fuse ...................................................... 30 A × 2
Average current drawn* ......................... 11 A (4 Ω for four channels) 18 A (4 Ω for two channels)
anlık tüketim değeriniz 39A
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?