Tamam, söylediğiniz (N kanal 60V 75A) fet'i sökerek bir daha ölçün, büyük ihtima ile yanmıştır (ona seri olan direnç te yanmış)Dediğiniz gibi tda1507 yanmiş. Fetlerin bacaklarini kontrol ettim hepsi aynı değeri veriyor. Yanlizca işaretli olanın (NCE6075K) bacakları kısa devre gösteriyor. Zaten diğer fet lerde aynı. Sizce bozulmusmudur yoksa devredeki konumu itibari ile olabilirmi?
SMD 2512 1W görünüyor.Birde R300 30 ohm mi yoksa 0.30 ohm mi?ölçümlerini yaptım kılıf 2512.bu kılıf kaç watt lık tır acaba?
Tamam, "direnç değeri" konusunu anlamıştım. Ancak durum şöyle, birden fazla standart var onun için tam emin olamadım.Hayır hayır sormak istediğim direncin üzerinde R300 yazıyor. Bu kod 30 ohm mu yoksa 0.3 ohm mi? Yukarda 30 ohm yazılmış. Ama örneğin eBay da 0.3 ohm olarak yazılmış. Emin olamadim.
Evet fakat aynı sayfanın açıklama kısmında başındaki R harfi için açıklama yapmış. Yani 300 kodu 30 ohm ise R300 0.30 ohm olarak belirtilmiş.https://320volt.com/smd-direnc-kodlari-hesaplama/
4 haneli (4 digit) olanı menü de R300 yazıp 30 Ohm sonucuna ulaşabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 109567
3 digit olarakta hesaplayabilirsiniz.
Değer girin kısmına 300 yazıp sonuç kısmından izleyebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 109568
Yukarıda da yazdım istediğiniz değerde direnci kullanabilirsiniz.Demekki yanlış biliyormuşsunuz. Attığınız iki sitedede R harfinin ondalık olarak virgulun nerede olacağıni gösterdiğini yazıyor. Eğer direncin üzerinde sadece 300 yazıyorsa 30 ohm , eğer R300 yazıyorsa 0.30 ohm olduğu yazıyor. Ve bir Elektronik satış sitesi , aliexpress vb. Sitelerdede R300 ü 0.30ohm olarak satıyor .ha bunların hepsi yanlış ben doğruyum diyorsanız da sizin bileceginiz is.Tabikide attığınız linklerdeki bilgilere dayanarak 0.30 ohm takacağım. Yardımınız için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?