Merhaba. Sevgili meslektaşım, makina mühendisliği mesleği, özellikle de bu mesleğin ilk başlangıcında zor gelmemesi, bu mesleğe alışmanın biraz zor olmaması mümkün değil, eminim ki ilk başlayan bu meslekteki kimselerin büyük bir çoğunluğuna bu ilk süreç oldukça zor gelir. Ben ilk görev başlangıcını IGL-STFA Hasdal-Seyrantepe/İstanbul Şantiyesinde bu büyük inşaat şirketinde yaparken benzer zorlukları aynen yaşadım. Ama bu dönemler çok geçici alışma dönemleri ve ilk tecrübenin teorik kitap bilgilerinden sıyrılıp sonrasında gereken tecrübenin edinilmesi açısından bu alışma sürecine dayanım büyük önem taşıyor, geçmişte benim, şimdi sizin ve diğer yeni makina mühendislerinim şimdilerde yaşayacağı gibi bu süreç çok sağlıklı yaşanmış tecrübelerle olumlu olarak ilerlemede bir kaçınılmaz, bu güçlüklere dayanmak veya sebat edebilmek gerekiyor.
Makina Mühendisliği dalında size gerekli olabilecek en gerekli donanımları zaten elde etmişsiniz, ama otomasyonda da donanım sahibi olabileyim diyorsanız bu da çok iyi olur elbette ki sizin açınızdan. Ama ifa ettiğiniz bu göreve devam etmenizi (yani mental olarak çok yorucu bile olsa) devam etmenizi ve bu zor alışkanlık dönemini bir şekilde başarıyla atlatıp mesleğe çok iyi alışabileceğinizi düşünüyorum. Bu yolda emin edımlarla ilerleyin sadece, oluşan bu mental yorgunluğa ve emsallerinizle olan bazı maaş farklarına aldırmadan. Başarıyla maaş artışı çoğu kez paralel olarak gelir ve sizi umduğunuzdan çok daha fazla mutlu da edebilir gelecek olan günlerde. Gelecekteki çok güzel günler sizin kendi elinizdedir, bu günleri çok iyi değerlendirebilmeniz dileğimle. Kolay gelsin. Başarılar.