pRoductionD
Üye
Arkadaşlar merhabalar, bu siteyi bulduğum için hem çok sevinçliyim hem de çok mutluyum. Siteyi kuranlardan Allah razı olsun. Makine mühendisiyim, 4 aydır metal sektöründe arge mühendisliği yapmaktayım. Öncesinde aynı firmada 4 ayda üretim mühendisliği yapmışlığım var. Cad-cam-cae biliyorum diye organizasyonda beni argeye aldılar ama kafam çok karıştı son zamanlarda. Kafa olarak çok yoruluyorum, makina tasarımı yapıyorum. Çalıştığım bölüm argede yeni mamul tasarımı. Her fırsat bulduğumda sahada bulunmayıda sevdiğim için sahaya iniyorum ama iş gereği %80 masa başında oturmam gerekiyor. Yolun başında olduğum için bu durum bana yeni arayışlar içinde olmaya itti. Solidworks-Catia-Fusion360 programlarında katı model-sac metal-profil-yüzey parametrelerini kendimce iyi seviyede kullandığımı düşünüyorum kalıp bant tasarımı yapmışlığım var ve Visualize, Keyshot gibi yan render programlarınıda kullanıp profesyonel render çıkartabiliyorum. Fusionda statik, kinematik, akış analizleri yapabiliyor, Solidcam mastercam ve lazer cnc nesting programı kullanıyorum ayrıca youtubede portfölyom var. Ama sorun şu; kendimi hiç dolu hissedemiyorum. Masa başı iş yapmak ayrıca zor geldi ve ayrıca fabrikaya yeni başlayan otomasyon mühendisi de benim 2 KATI maaşımla işe başlamasıda canımı sıkmadı değil. Çünkü akşam eve sersem şekilde varıp 1 saat geçmeden uyuyakalıyorum yorgunluktan ve hakkımı malesef alamıyorum. Bu yüzden otomasyona yönelmek istiyorum. Hem sahada daha fazla bulunabilmek hem de şuan benim görüşüm bu departmanda açık var gibi görünüyor bunu doldurabilmek. Bir yerden başlamam gerekiyor. Sensörlerden başladım ve anladığım kadarıyla otomasyonun;
•DONANIM
•YAZILIM
•MEKANİK
kısmı mevcut. Bu sektörde olan dostlar, abiler sizce açık hangi dalda daha fazla? Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var sonsuz dularım sizlerin olsun. Doğru bir şekilde yönlendirmek istiyorum bu bilgiye olan açlığımıda. Günlerdir araştırıyorum ama kafam çok karıştı. Her türlü tavsiyenize, tecrübenizi dinlemeye seve seve açığım. Hepinize sağlıklı günler, iyi çalışmalar diliyorum.
•DONANIM
•YAZILIM
•MEKANİK
kısmı mevcut. Bu sektörde olan dostlar, abiler sizce açık hangi dalda daha fazla? Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var sonsuz dularım sizlerin olsun. Doğru bir şekilde yönlendirmek istiyorum bu bilgiye olan açlığımıda. Günlerdir araştırıyorum ama kafam çok karıştı. Her türlü tavsiyenize, tecrübenizi dinlemeye seve seve açığım. Hepinize sağlıklı günler, iyi çalışmalar diliyorum.