otomasyon maaşları

iş yerimden ve yaptığım işten memnunum patronlarımlada aram çok iyi ama maddi kısımda biraz sıkıntı var. Benim iş değiştirmek istemememdeki sebeb bulunduğum şehirden ayrılmak istemeyişimdendir. Bende biliyorum başka bir yerde daha iyi ücretlere çalışabileceğimi.Önemli olan daha çok para değil daha çok huzur. Şuan bulunduğum işyerinde devlet memuru gibi çalışmaktayım. Hafta sonlarım tatil , haf içleri işim olursa istediğim gibi giderim. Bana cazip gelen yanları bunlar.10bin tl maaş alıp haftanın 7 günü çalışmaktansa daha az alır kendime zaman ayırma lüksünde bulunmayı yeğlediğim için burdayım.Devlet memuru olmadıkdan sonra kolay kolay iş yerimi değiştirmeyi açıkcası düşünmüyorum.Saygılarımla...
 

Doğru olanda bu
 
Ben Elektrik teknikeriyim.1996 yılında benim öğretmen arkadaşımın
Her şeyin para değl bencede.12 saat ve neredeyse hergün çalışmak zorunda kalıyordum oğlum ilk doğduğunda .Ne zaman 20 yaşına geldi hiç anlamadım.Mütevazi hayatta güzeldir bence.
 
evet katılıyorum sana sonuna kadar rahat sevdiğin ve huzurlu iş olduktan sonra 3 5 çok önemli değil...allah güzel güzel yemeyi nasip etsin
 
katılıyorum abi.
 
Maaş konusuna takılıyoruz, maaş (ücret, para) daha iyi yaşam standartı kazanalım diye var. Haftanın 6 günü hatta 7 günü işe gömüldükten sonra o paranın içine tüküreyim. Para kazanmanın mantığına aykırı.Bide geçici proje işlerinden kazanılan para ile sürekli işlerde ki maaşı karşılaştırsak yanılırız. Yurt dışına 3 bin abd doları parayı kabul etmedim ve devlet memuru oldum, çünkü paradan daha büyük önceliklerim vardı. Çalışırken hayatı yaşayabilmek önemli olan. Kurumumda 23 nisan da anne babalar çocuklarıyla birlikte hazırlık yapıyor, bunu özel sektörde ne gördüm nede duydum. Benim için esas zenginlik esas ücret bu. Aileyle birlikte, sevdiklerinde birlikte keyifli vakit geçirme. Her şey para odaklı bakarsak, devlette çalışmayı körelme olarak nitelendiririz, insanları da parasına göre adamlığını belirleriz. Maalesef toplumumuzda bu çok yaygın. Adamın teki diyor, mühendis olsam devlette işim ne? Devlette çalışmakla ilgili en ufak bilgisi olmadan bunu söylüyor.

Maaş konusuna gelince, piyasada ki maaşlar düşük, büyük şehirlerde de düşük. Proje bazlı işlerde rakamlar kafanı karıştırmasın. O tür yüksek ücretli geçici işlerde çalışıp da durumu iyi olan adam görmedim. Maaşlarda yalan söyleyende çok. Gerek taahhüt gerek otomasyon firmaları olsun, şirketler çok büyük bütçeye sahip değil. İş veren profili de maalesef çok düşük. Ortaokul mezunu olup, bir iki sene bir yerde çalışıp, borç harçla bir iş yeri kuran adamın mühendis çalıştırdığı bir ortam piyasası var. Sağlıkta, hukukta, finans gibi sektörlerde böyle bir şey düşünülemez ama teknik işlerde cahil işveren modu var. iş yeri kuranların pek çoğu ücretli çalışmaktan bıkmış, el alem yerine biraz kendimize çalışalım diyenler. İyi niyetli olanlar varken, son derece emek hırsızı olanda var.

Otomasyon sektöründe maaşla birlikte çalışma şartları, çalışma süreleri, sağladığı olanakları da önemlidir.
Hafta sonu kesinlikle tatil olmalıdır. Cumartesi günü çalışmak ile çalışmamak arasında çok büyük fark var. Cumartesi günü seni çalıştırmaya çalışacak organize sanayi bölgelerinde olan firmalardan uzak dur. Mühendis olduğunu her zaman hissettir. Kurumsal firmalara girmeye bak. Kpss yi boşlama, devletin verdiği olanakları nerdeyse veren şirket yok. Teker teker saysam özelde çalışan arkadaşların morali bozulacak. Emeklilik yaşı 60-65 bandı olduğuna göre , kamuyu kesinlikle göz ardı etme. Mühendis sayısı çok olabilir ama unutmasınlar firma sayısı da çok. Bide önceliğin para yerine huzur olsun. Parayı seçip pişman olabilirsin ama huzuru seçip pişman olamazsın.
 
Mühendis değilim ama çok uzun yıllar meslekteyim. Bence bu konunun tamamen doğrularla dolu kapanış metni olmuş.
 
Devlette şartlar nasıl merak ettiğimden kıyaslamak açısından soruyorum.Bende organize bölgesinde çalışan bir mühendisim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…