Otomasyon panosu montajı

utkdmr1

Üye
Katılım
27 Haz 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba, otomasyon panolarıyla ilgili bir başlık bulamadığım için konuyu buraya açtım. Yanlış yere açtıysam affola. Bu yazın stajda otomasyon panoları ve MCC panolarının belli başlı işlerinde görev aldım. Fakat montaj aşamalarının tamamında yer almadım.Bu panoların montajları hangi sırada(önce hangi eleman montaj edilir vb.) ve nasıl yapılır? Staj defterine yazarken kısa da olsa bu panoların montaj aşamalarını yazmak istiyorum. İnternetten araştırma yaptım ama bu bilgileri içeren bir kaynak bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
mcc panosunda ilk olarak montaj sacına malzemeleri diz ara ve 4 köşeye gerekli kanal boyutu ne ise döşe sonra rayları vidala elindeki malzemeler ne ise ilk olarak kumanda devresini bitir sonra güç devresini uzaktan ancak bukadar anlatabilirim
 
Her panonun kendıne ait projesi var kardeşim o projelere bakıp anlayabilirsin.elinde projen yoksa internette proje bulabilirsin .
 
MCC Projenin çalışırlığından ve onaylı olduğundan emin olmak zorundasın, böyle bir proje yoksa veya güvenilir değilse, fiziki olarak neyi nereye dizdiğinin çok önemi olmasa da Bakım-kontrol-arıza durumlarını göz önüne alarak gruplama yapman çok faydalı olacaktır. Örneğin iki klima santrali olan bir sahanın MCC panosunda dört (4) ayrı grup olmalıdır. Pano kapağına koyacağın pako şalter sayısı dört (4) olacaktır. Bu pako gruplarında sinyal lambaları her bir grup için en az iki (2) adet olur.

Kapakta olacaklar :
1. Grup
KS-1 Vantilatör 1-0-2 Pako
KS-1 Vantilatör Donma Sinyal Lambası
KS-1 Vantilatör Arıza Sinyal Lambası
KS-1 Vantilatör Çalışma Sinyal Lambası

2. Grup
KS-1 Aspiratör 1-0-2 Pako
KS-1 Aspiratör Arıza Sinyal Lambası

KS-1 Aspiratör Çalışma Sinyal Lambası
3. Grup
KS-2 Vantilatör 1-0-2 Pako
KS-2 Vantilatör Donma Sinyal Lambası
KS-2 Vantilatör Arıza Sinyal Lambası

KS-2 Vantilatör Çalışma Sinyal Lambası
4. Grup
KS-2 Aspiratör 1-0-2 Pako
KS-2 Aspiratör Arıza Sinyal Lambası
KS-2 Aspiratör Çalışma Sinyal Lambası

Kapak sırasının MCC panonun içindeki kumanda ve klemens sırası ile aynı olması benim projelerimde uyguladığım yöntemdir. Yani bu panoda 4 kontaktörü, 4 şalteri, 32 adet röleyi yanyana dizmek panoculuk değildir bence. Gruplandırmak esastır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Mesajlar
929,087
Kullanıcılar
452,406
Son üye
catarb

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst