Otomatik Şamandıra sistem tavsiyesi

Ben NodeMCU'nun eprom'una çalışma aralığını kaydediyorum. İnternet bağlantısı varsa RemoteXY uygulaması üzerinden hem sıcaklığı görebiliyorum hem de değerleri tekrar değiştirebiliyorum. İnternet yokken de bu değerleri okuduğundan röleyi açık-kapatabiliyor. Sadece sıcaklık aralık değerlerini ilk başta bir kez internet bağlantısı ile set etmek gerekiyor.
Sizdeki nasıl bir termostat bilmiyorum. Muhtemelen geliştirenler aynı düşünceyle, bağlantı yokken de çalışacak şekilde tasarlamışlardır diye düşünüyorum?

Ben NodeMCU'nun eprom'una çalışma aralığını kaydediyorum. İnternet bağlantısı varsa RemoteXY uygulaması üzerinden hem sıcaklığı görebiliyorum hem de değerleri tekrar değiştirebiliyorum. İnternet yokken de bu değerleri okuduğundan röleyi açık-kapatabiliyor. Sadece sıcaklık aralık değerlerini ilk başta bir kez internet bağlantısı ile set etmek gerekiyor.
Sizdeki nasıl bir termostat bilmiyorum. Muhtemelen geliştirenler aynı düşünceyle, bağlantı yokken de çalışacak şekilde tasarlamışlardır diye düşünüyorum?
Biz daha saydığın aşamalara gelemedik malesef . Bizimki sadece kablolu termostatın bir üst modeli :)
https://www.akakce.com/termostat/en-ucuz-viessmann-kablosuz-oda-i-one-size-fiyati,300704831.html

Konu sahibi ortada yok! Sorunu çözmüş olabilir?

Bence de, RF/Radyo Frekans sistemi ile çalışan (LoRa/Long Range) modüllerle, şamandıraya ilave bir adet sviç ile sorun çözülür. LoRa sinyali iletmek için, yanındaki arduino/esp8266'da yorumlamak için gerekli. @paskomya usta, senin "gemiye" de bundan lazım.;) Tepki süresinde veriyi gönderme, alma ve işleme süresi için saniyelik gecikmeler olur.
benim gemiye cep telefonu koyup gsm==> wifi yapacak durumum yok. şimdilik motoru hallettim sayılır, beslemek için de pillerim çoğaldı, yönlendirme için dümen mekanizmasını / düzeneğini tasarlama çalışıyorum. kafamdaki tilkilerin içine bir tane daha ekleme. şimdilik yüzsün, ileri gitsin ve manevra yapsın bana yetiyor. menzil ve diğer hayaller için acele etmemek lazım. emeklemeden koşulmaz.

Biz daha saydığın aşamalara gelemedik malesef . Bizimki sadece kablolu termostatın bir üst modeli :)
https://www.akakce.com/termostat/en-ucuz-viessmann-kablosuz-oda-i-one-size-fiyati,300704831.html
Evet, sizdeki normal kablosuz elektronik termostat. Bende tamamen mekanik olanından var. Yirmi küsür senedir kullanıyorum. Görseli altta.
Yukarıda bahsettiğim ise yakınımdaki birileri, soğuk günlerde hafta sonları yazlık evlerine gitmek istediklerinde, evin çok soğuk olduğunu ve zor ısındığını söylemişlerdi. Bu sebeple bir gün önceden uzaktan kombiyi çalıştırarak ortamı ısıtmak ihtiyacından böyle bir şey geliştirilebilir diye düşündüm. Araştırınca hazırlarının da olduğunu gördüm. Önemli olan ortamda kablosuz internet olsun. Ayrıca haftalık programlanabilen prizlerle de bu iş çözülebilir. Yine de cep telefonu uygulaması üzerinden kontrol edilebilen akıllı termostat olayı daha esnek bir kullanım sunar.
1738236450633.jpeg

Ben konuyu canlandırdım gibi bir şey oldu galiba, bir araştırma yaparken gelen cevaba bir soru sordum ayrı konu mu açsaydım acaba bilemedim
Sorunuz bu konudan çok da ilgisiz sayılmaz. Sonuçta dünyamız manyetik kirlilikle iç içe.:(

Valla köylere hizmet götürme Birliğinin içme sularına taktığı RF cihazlar bozuk havalarda falan bezen takılıyor.
Kuş bakışı Görme şartı var hemen hemen.
Ben kaç senedir değişik köylere GSM modülü ile kablosuz şamandıra sistemi yaptım hala çalışıyor Allah'a şükür.
6 ayda bir hat kapanmasın diye lira yükleniyor o kadar

@Mustafa KABADAYI usta, işin durumuna göre tercih meselesi. GSM olayında sürekli bir hat masrafı var. Ayrıca hat çekmeme ya da hattın takılması söz konusu oluyor. Benim uzaktaki modemde ara ara takılma oluyor, müşteri hizmetlerinden resetletiyorum. Ayrıca çok uzak mesafeler için kapsama alanında olan bir yer için GSM mecbur.
Şöyle bir şey de var tabi, belli sürelerde veya depo dolunca aç-kapat işi için aradaki iletişime ihtiyaç yok.

@Mustafa KABADAYI usta, işin durumuna göre tercih meselesi. GSM olayında sürekli bir hat masrafı var. Ayrıca hat çekmeme ya da hattın takılması söz konusu oluyor. Benim uzaktaki modemde ara ara takılma oluyor, müşteri hizmetlerinden resetletiyorum. Ayrıca çok uzak mesafeler için kapsama alanında olan bir yer için GSM mecbur.
Şöyle bir şey de var tabi, belli sürelerde veya depo dolunca aç-kapat işi için aradaki iletişime ihtiyaç yok.
Doğru söylüyorsunuz üstadım yerine ve işin durumuna göre malzeme seçmek daha uygun.

Telekinezi ile olmaz mı üstadım :) Geceyarısı gürültü yapan komşuların kaçak akım rölelerini attırmak konusunda çalışıyorum ama pek başarılı olduğumu söyleyemem :)

Forum istatistikleri

Konular
130,636
Kullanıcılar
454,196
Son üye
h.habib

Yeni konular

Geri