Otomatik otoklav

kulandığınız otoklavda hazırlık,sterilize ve soğutma aşamalarında basınç kompresör ile takviye olup oransal tahliye olmuyor mu
 
kullandığınız otoklavın takliye vanası oransal mı çalışıyor.bu vana açıklığınını kontrol edin. girdiğiniz basınç değerlerini kutu soğutma işleminde 100 dereceye kadar yüksek tutun.ekzoz tüneli uzunluğu nasıl. çıkış sıcaklığı ve tepe boşluğuna dikkat edin.salamura sıcaklığı nasıl birde bahsettiğiniz ürünler gazlı ürünler ıslatma süresinin uzunluğu ve kısalığı nihai sonucu etkiler

Vanalara oransal sistemde çalışıyor...
Proses ile ilgili bilgi istediğinize göre bu konuya çok yabancı değilsiniz sanırım. Başından beri söylediğim gibi bir kez daha şunu belirtmeliiyim ki, problem proses hatasından kaynaklanmaktadır. Mesajlarımda bunun nedenini açıklamıştım.
Bakın mesela bu problemin ürünün reçetesi ile ilgisi olabilir. Onlarca deneme yaptık. 1.1'den 1.7 bara çıkarak farklı basınçlarda denemeler yaptık, sorun yine aynı. Otomasyon programının ayarlarında da sorun olabilir. 1.3 bar basınç talimatı verilerek otoklavda bu basınç oluşmayabilir. Açıkçası şunu da tam olarak bilmemekteyiz: Soğutma aşamasına geçerken hangi sıcaklıkta ne kadar süre basıncın kaç bar sağlıklı olarak uygulanacağını bilemiyoruz.
Otoklavda yaptğımız son değişikliklerden bir tanesi eşanjörün bakım ve onarımını yaptırmak oldu. 3 plakası eksik olduğu için geçirdiği su mikarı azdı. Eşanjörün bakım-onarımından sonra yaptğımız denemede kutular kapak kırığı gibi fiziksel bombaj meydana gelmese de bu defa az bir vakum oluştu. Bu da otoklav basıncının yüksek uygulandığını gösteriyor.
Arkadaşlar, kısacası elimizdeki otoklav üç bilinmeyenli bir denklem gibi:)
 
şimdi değerli üye arkadaşım başından beri söylediğim konu vardı.klasik otoklav ile otomatiği karşılaştırın diye
1-klasik otoklavda başınc ayar degerleri nelerdir vede nasıl kontrol ediliyor
2-klasik otoklavda proses nasıl calışıyor
3-iki sistem arasındaki mekanik farklılıklar neler acaba

siz şimdi bunları gözlemler vede bunları çözümlemesini yaparsanız bana göre denklemde kalmayacak vede sistem doğru çalışacak.
ayrıca basıncları ölcen dijital aletleri kalibrasyonunu kontrol ediniz .bana göre kalibrasyon sorunuda var sistemde.sahsi olarak sistemi görmekte istiyorum aslında
 
bence otoklavın üzerine içindeki basıncı görmek için bir manometre takın.içteki maksimum sıcaklık için içine maksima termometre koyun. otoklavın markasını yazabilirmisiniz.ama recete oluştururken bir hata oluşuyor olabilir.kullandığınız recete ve kutu boyutu yazabilir misiniz
 
Merhaba otoklavlarda kapak kırma problemi basınç dalgalanması ve soğutma suyunun hızından kaynaklanır.Daha öce 2 sene otoklav oparatörlüğü yapmış biri olarak size sorum kapak kırma problemi kaç kiloluk kutularda oluyor?Proses süreleri neler?
 
şimdi değerli üye arkadaşım başından beri söylediğim konu vardı.klasik otoklav ile otomatiği karşılaştırın diye
1-klasik otoklavda başınc ayar degerleri nelerdir vede nasıl kontrol ediliyor
2-klasik otoklavda proses nasıl calışıyor
3-iki sistem arasındaki mekanik farklılıklar neler acaba

siz şimdi bunları gözlemler vede bunları çözümlemesini yaparsanız bana göre denklemde kalmayacak vede sistem doğru çalışacak.
ayrıca basıncları ölcen dijital aletleri kalibrasyonunu kontrol ediniz .bana göre kalibrasyon sorunuda var sistemde.sahsi olarak sistemi görmekte istiyorum aslında

Şu düzeltmeyi yapayım öncelikle. "Başından beri söylediğim gibi bir kez daha şunu belirtmeliiyim ki, problem proses hatasından kaynaklanmaktadır" cümlesindeki "kaynaklanmaktadır" sözcüğü "kaynaklanmamaktadır" olacak.

Önceki mesajlarımda klasik otoklavda nasıl bir uygulama oluyorsa yani basınç ve sıcaklık gibi ayarların aynısını otomatik otaklavda da uyguladığımı belirtmiştim. Zaten klasik otoklavda problem olmayıp otomatikte oluyorsa klasik otoklavın çalıştığı basınç ve sıcaklık değerlerinin aynısını otomatikte de uygularsın. Bizim de aklıma geldi ve uyguladık fakat değişen bir şey olmadı, yani yine aynı problemi yaşadık.

Klasikte basınç değeri 1.3-1.4 bar oluyor, manuel olarak kontrol ediliyor.
Otoklavda basınç ölçümleriini gösteren herhangi bir dijital alet yok.
Sistemi görmek istiyorum derken?
Siz otoklav operatörümisiniz?
Elimizdeki klasik otoklavı düdüklü tencere gibi düşünebilirsin.
 
bence otoklavın üzerine içindeki basıncı görmek için bir manometre takın.içteki maksimum sıcaklık için içine maksima termometre koyun. otoklavın markasını yazabilirmisiniz.ama recete oluştururken bir hata oluşuyor olabilir.kullandığınız recete ve kutu boyutu yazabilir misiniz

Otomatik otoklavda manometre takılı. Otoklavda istediğimiz basıncın aynısını manometrede görebiliyoruz.
Termometre otoklavın üstünde, sıcaklık okumasını ordan yapıyoruz ve doğru da gösteriyor.
Sterilizasyonda 3 ısıtma ve 3 bekleme aşaması oluyor.
Soğutmada da 3 soğutma ve 3 bekleme aşaması oluyor.
Yani toplamda 12 adımdan oluşuyor.
Kutu boyutu özellikle 1/1 tnk. Özellikle bu ambalajda problemi yaşıyoruz.
 
Merhaba otoklavlarda kapak kırma problemi basınç dalgalanması ve soğutma suyunun hızından kaynaklanır.Daha öce 2 sene otoklav oparatörlüğü yapmış biri olarak size sorum kapak kırma problemi kaç kiloluk kutularda oluyor?Proses süreleri neler?

Merhaba, aynen dediğiniz gibi. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, problem 1/1 tnk kutularda yaşanmakta.
Uygudığımız sterilizasyon sıcaklık ve süresi 120 oC 45 dk, 118 oC 35 dk.
Otoklav operatörlüğünü nerde yaptınız? Çalıştığınız yer ne üzerine imalat yapıyor?
Şu an da çalışıyormusunuz?
 
daha önce hastane otoklovlarından birkacının bakımını yapmıştım.
 
Merhaba, aynen dediğiniz gibi. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, problem 1/1 tnk kutularda yaşanmakta.
Uygudığımız sterilizasyon sıcaklık ve süresi 120 oC 45 dk, 118 oC 35 dk.
Otoklav operatörlüğünü nerde yaptınız? Çalıştığınız yer ne üzerine imalat yapıyor?
Şu an da çalışıyormusunuz?
inegölde konserve üzerine frigopakta 1994-97
 

Forum istatistikleri

Konular
129,839
Mesajlar
930,679
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Geri
Üst