dostum nasıl o kadar kısa hesapladın anlamadım.
projelerde LED satmak için yırtınıyoruz, 3 yılın altına inemedim hala (tridonic' te bile). bu nedenle satışlar hala "genel aydınlatma için" istenen seviyede değil. yani LED' ler genel aydınlatma için hala istenen düzeyde değil.
Sanırım LED floresanın özel bir durumu var. ben standart LED + konvertör sisteminden bahsediyorum.
T5 floresanlarda verim 90lümen/watt, LED' lerde ise 100lümen/watt seviyelerinde.
bakım masraflarını, ömrü gözönüne alındığında 3 yıl belki yakalanır ama 1,5 yılı nasıl yakaladığını gerçekten merak ediyorum.
kardeşim ağzına sağlık. bende senin gibi düşünüyorum. altta da bir arkadaşımız projektörlerin sürücüsünün yandığından bahsetmiş. çok haklı. maalesef şu anda 20000 saatten fazla garanti verebilen sürücü yok. arkadaslar soketli yani elle çıkarılıp takılabilen ledler var mı büyük firmaların.
dostum nasıl o kadar kısa hesapladın anlamadım.
projelerde LED satmak için yırtınıyoruz, 3 yılın altına inemedim hala (tridonic' te bile). bu nedenle satışlar hala "genel aydınlatma için" istenen seviyede değil. yani LED' ler genel aydınlatma için hala istenen düzeyde değil.
Sanırım LED floresanın özel bir durumu var. ben standart LED + konvertör sisteminden bahsediyorum.
T5 floresanlarda verim 90lümen/watt, LED' lerde ise 100lümen/watt seviyelerinde.
bakım masraflarını, ömrü gözönüne alındığında 3 yıl belki yakalanır ama 1,5 yılı nasıl yakaladığını gerçekten merak ediyorum.
Şuan LED floresan verimi ~130 lümen/watt civarında...
uygulamada bizzat kendin ölçtün mü dostum?
eğer öyleyse bu LED floresanlar neden ortalıkta çok görünmüyor. konvertör de yok. oldukça uyguna gelir.
fiyat mertebeleri nedir bu LED floresanların? marka ve güç belirtirsen çok sevinirim.
teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?