Oyuncak araba tamiri yardım

Zaten serkanın da farkettiği gibi tekerlere güç veren motor devrelerine giden kablolar , üzerinde leke bulunan çipe bağlı. O uçlardan bir voltaj ölçerseniz büyük ihtimal çıkış yoktur.
Evet tepki yok. Ön far kumandadan kontrol edilebiliyor, düğmelere bastıkça uygun sesler çalıyor fakat tekerlerde herhangi bir tepki yok
Şu şekilde test edelim.

Motorlara soketten karttan söküp düşük voltaj verin mesela 2 adet pil ile voltaj verdiğinizde motorlar sorunsuz çalışıyor ise bahsettiğimiz entegre arızalıdır.

Çünkü kartın diğer kademeleri çalışıyor motor kısmı çalışmıyor.

Kolay gelsin
motorlara düşük voltaj enerji verdiğimde dönüyor, motorlarda sıkıntı yok

Evet tepki yok. Ön far kumandadan kontrol edilebiliyor, düğmelere bastıkça uygun sesler çalıyor fakat tekerlerde herhangi bir tepki yok

motorlara düşük voltaj enerji verdiğimde dönüyor, motorlarda sıkıntı yok
Bu cihazlardaki kartlarda ki çipler herşeyi yapan ama bu herşeyi yaparken bir süre sonrada cortlamak zorunda kalan türden. Çünkü herşey tümleşik bir yapıda olduğundan parça olarak bir kısmın tamir edilip sorunun giderilmesi de o çipin bulunması da çok zor. Hatta bozulması imalatçı için daha makbül. Tamiri de ekonomik değil. Ancak eğitim materyali olur.

Abi bu entegre hızlı bir motor sürücü entegresi.

Bu entegrede program yükleme olayı yok.

Test için şu yapılabilir. Smd lehimleme yeteneği olan biri kart üzerindeki iki aynı entegre yer değiştirilir. Bu durumda motorları sürüyor mu emin olunmuş olunur. Tabi bir önceki mesajımdaki gibi motorların sağlam olduğundan emin olunması gerekli.
Yarın iki entegreyi yer değiştirmeyi deneyeceğim. Bu işi hobi olarak ve amatörce yapıyorum. Test edip sonuçları paylaşırım 👍

Uzuz bir aradan sonra mx1616 entegrelerden buldum, devredeki entegreler ile değiştirdim. Heyecan ile anahtarı açıp kontrol etmek istedim. Tekerler kısa bir süre hareket alıp sonra yine durdu. Şu an eski arızalı halinden farkı yok. Ustalarım, bu aracı tamir için ne yapılabilir, yok mu bir yolu.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri