Pİc ile sms gönderme

merhaba arkadaşlar
internette gezerken aşağıdaki adreste gsm ile ilgili bişeyler buldum belki işinize yarar diye yolluyorum.
bakın burda hazır bir modül var , size biraz fikir verebilir belki..
http://www.olimex.com/dev/index.html
bu arada adamların türkiyede de temsilcileri varmış , eğer almak isteyen olursa diye söylüyorum.

selim
 
Arkadaşlar ben gsm tel ile kontrol sistemini yaptım ve çalıştırdım, sistem şöyle çalışıyor
devrenin bir alarm girişi var alarm geldiğinde önceden işlemcinin (16f84) epromuna seri data ile kaydedilmiş telefon numarası 3 defa 20 sn aranıyor.Bu alarmın devreye girdiği anlamına geliyor.
alarm devreye girdiğinde sizin devrenize bağlı telefon numarasını aradığınızda devre telefonu yanıtlıyor ve dtmf kod girmenizi bekliyor. 8 adet role baglanabiliyor. mesela 4 nolu roleyi çektirmek için telefonunuzda 41 e basarsanız role 4 aktif olur role 4 ü kapatmak için 40 yapmanız yeterli ben bunu araba alarmı olarak düşündüm ve çalıştırdım tek role kullandım ve arac bobinini devreden çıkartarak aracıda devre dışı bırakabiliyorum.
 
erdi001 tesekkurler verdiğin bilgi için
bende bu konu üzerinde calıstım fakat cep telefonu ile pic arasında iletişim kuramadım
bunun nasıl yapıldıgını bilen varmı yanı AT yazdıgımda cevap sacma sapan birsey oluyor?????
örnek kod varsa sevinirim
 
merhaba arkadaslar... ben de msp430 ile cep telefonuna msj gnderip msj okutucam... bilgisi olan arkadaslar varsa yardımcı olabilirler mi?
 
Merhabalar ERdi001
Elinde hala duruyorsa cep telefonu ile PIC haberleşmesi ile ilgili bağlantının nasıl yapıldığını görebileceğim bir program paylaşabilirmisin.
Şimdiden teşekkürler...
Kemal.
 

Hocam ürkütmeyeydin,, belki daha amatörü yeterli olur.. Text modu var gsm modüllerinde; uzun mesaj, resimli mesaj ya da Türkçe karakterli mesaj gönderebileceğini sanmıyorum ama yeterli olur sanırım.. Sistemin kilitlenmemesi için de biraz tecrübe edinip yazın derim ben.. GSM modülü kafasına göre davranır, telefon çaldığında, uyarı yollamak istediğinde ne komut yollamışsın ne yapıyorsun takmaz.. Sadece yollar..

Bu arada ufak bi düzeltmenizi yapayım, çağrı geldiğinde sadece "RING" yazar,, ve tabiki autobaudrate aktif iken telefon çalmadan önce AT komutu yollanması gerekir..
 

bende ufak bir ekleme yapayım AT+CLIP=1 ise çağrı geldiğinde hem numara görünür hemde ring yazar
 
bende ufak bir ekleme yapayım AT+CLIP=1 ise çağrı geldiğinde hem numara görünür hemde ring yazar

AT+CMTI komutu ile de yeni mesaj geldiğinde de direk okunur.. ) Bahsettiğim gsm modülünün uyarıları da onlardı zaten.. Bence detaylara girersek hiç bitmez.. Onca komut var..

Eskiden o CLIP i bilmiyordum tc35i de 8 aramayı da listeletip oradan kontrol ediyordum arayan numarayı..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…