kudretuzuner
Paylaşımcı üye
Merhaba
PIC programlamayı ben en basit pıc olan 16F84A'yı asm ile programlayarak öğrenmeye başladım.4 ay kadar da oldu birşeyler de tasarlayabiliyorum.asm yazılımı pıc programlamanın temel dili (genel).Yalnız bu işe başlamadan önce bazı hazırlıklar yapmanız lazım.Yazmama gerek yok ama ben yine de hatırlatarak başlayayım.1-PC'nizde en az 7.4 SP3 proteus programı(isis ve ares) bulunmalı 2-MPLAB IDE v8.33 programı da olmalıdır.Bu iki program PC'nizde hazır var ise sanal olarak pıc programlamaya başlayabilirsiniz.Tabii ki PIC'e gerçek programı fiziksel olarak yüklemek o ayrı bir işlem ve de ayrı bir program ayrı bir etap.Şimdilik bu kadar soracağınız bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.Kolay gelsin.
her şey burada var öncelikle ne kullanacağına karar ver bende yeni başladım ama oldukca hızlı yol katettim ccs c ile başlangıç yapmanı tavsiye ederim bnende ilk başta nereden başlayacağımı bilememiştim araştırmalarım sonucu ccs c hakkında internetde olsun kitap olsun oldukca yararlı yayınlar var burası enbüyük kaynak zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?