Efendim öncelikle şunu netleştirelim.Bu ilk defa devreye alacağınız bir sistem mi? yoksa mevcut çalışan bir sistem de sorun yaşadığınız için mi röle ayarları ile ilgileniyorsunuz.Bunu sorma nedenim sistemi ilk kurulum ve devreye alış aşamasında iseniz bu ayarları yapmadan önce rölenizdeki AYARLAR >> SİSTEM yolu izlenerek girmeniz gereken çeşitli verilerin olduğunu belirtmektir.Primer ve sekonder hesaplarina yabanci degilim hepsini hesapliyabiliyorum efendim sadece röle diline yapanciyim o beni zorluyor mesela yakala 1.00 ayarli veya yakala 5.00 bu değerlerde role primer de kac amperi goruyor irtibat numaraniz varsa yarin sabah saatlerinde musait olursaniz sahada bakabilirsek cok iyi olur efendim
Sayın sami beyin'de belirttiği gibi ileride yaşanabilecek arıza yada kazaların büyük hasarlara neden olmadan önlenebilmesinde röle ayarlarının iyi yapılması gerekli ve bu sadece koruma değil sistem kısmındaki verilerin de doğru girilmiş olması ile alakalı bir durumdur.Tüm bunların yanında işletmenizdeki kullanıma bağlı bazı faktörlerde göz önüne alınmalıdır.
Tamamen Örnekleme yapıyorum dikkatli okuyun ; normal koşullarda işletmeniz 150 kw talep güç ile normal çalışıyorken ayda hatta belki 3 ayda sadece 1 kez 55 kw lık bir yada birkaç motoru mutlaka çalıştırmanız gerektiğini farz edelim.böyle bir durumda 50_1 ayarı altında yakalama çarpanını 1 zaman çarpanı nı da 0.05 yapmanız normal görünürken (Trafo:2000 Kva 34.5/0.4 Kv) ; o motoru devreye aldıktan yaklaşık 1 dk sonra kesicinizin açtığını görürsünüz bizzat başıma geldiği için böyle bir örnek verdim.
Röleniz ile ilgili ayarları yaparken ne kadar geniş bir perspektiften bakılması gerektiğini anlatmaya çalıştım,zira bunların farkındasınız diye düşünüyorum.Sami beyin bir önceki mesajına katılmakla birlikte yinede gerekli bilgileri sağlarsanız yardımcı olunabileceğini düşünüyorum ,en azından fikir oluşur.