Bu sistemde kocaelinde kuruluymuş, arkadaşın diğer vidyolarına da bakabilirsiniz, her ay ne kadar ürettiğiyle ilgili video paylaşıyor. Kışın 1,2 saate kadar üretim verimi düştüğü olmuş, yazında 5,5 saatlere kadar üretim yükseliyor. Buradaki sistem 6,6 kw Panel var ama arkadaş her defasında 6 kw olarak dile getiriyor. Kışın aylık 240 kw'a kadar düşmüş yazında 1100 kw'a kadar çıkmış.
Yani 540 watt panelle kışın aylık üretim değer ortalaması 540x1,2=648 watt/gün'e kadar düşebilir, yazında 540x5,5=2970 watt/gün'e kadar yükselebilir.
Tabi panellerin güneşe bakma açısı da üretimi iyi veya kötü yönde etkileyecektir.
Ortalama olarak 3-3,5 saat gibi bir değer öngörülebilir.
540 w lık bir panelden yaz aylarında günde 2980 watt enerji mi üretiliyor, elimde saatte 1kW enerji tüketen bir tesis var gecede çalışacak kaç adet panel ve akü gerekiyor, detaylı bir soru oldu farkındayım, yardımcı olursanız sevinirimBu sistemde kocaelinde kuruluymuş, arkadaşın diğer vidyolarına da bakabilirsiniz, her ay ne kadar ürettiğiyle ilgili video paylaşıyor. Kışın 1,2 saate kadar üretim verimi düştüğü olmuş, yazında 5,5 saatlere kadar üretim yükseliyor. Buradaki sistem 6,6 kw panel var ama arkadaş her defasında 6 kw olarak dile getiriyor. Kışın aylık 240 kw'a kadar düşmüş yazında 1100 kw'a kadar çıkmış.
Yani 540 watt panelle kışın aylık üretim değer ortalaması 540x1,2=648 watt/gün'e kadar düşebilir, yazında 540x5,5=2970 watt/gün'e kadar yükselebilir.
Tabi panellerin güneşe bakma açısı da üretimi iyi veya kötü yönde etkileyecektir.
Ortalama olarak 3-3,5 saat gibi bir değer öngörülebilir.