Parça sayımı için optik mi, kapasitif mi?

Kapasitif sensörlerde 10 -12 mm den daha fazla algılama mesafesi olan yok bildiğim kadarıyla. Bence de en iyisi karşılıklı çalışan optik kullanmak. Malzemenin bant üstündeki konumundan etkilenmeden işi çözersin.
 
Arkadaşların söylediği sensörlerin çoğu Alman ve fransız hepsi konusuna hakim çok iyi sensörlerdir. sizin sayacağınız madde tozlu ortamsa ve içi dolu bir beyza çuvala benziyorsa ve bu cuvalda siyah yazılar varsa reflektörlü ve cisimden yansımalı sensörler fazla sayıyor veya tozdan görmüyor buraya sadece lazer ışık berdesi olabilir yukarıdaki arkadaşların bahsettiği markalarda var fakat sistemin için pahalı olduğunu düşünmessen
 
optik sensör mesafeli bilgelerge ideal bence
soketli olması arıza durumunda degişimi kolaylastırır
 
alüminyum folyo sarılı rulalardan çap bilgisini aldıgım ifm marka optik sensörlerim var.ikisini bir makinada diğerinide ayrı bir makinada kullanıyorum.ekranlarında okudukları mesafeleri görebiliyorum sensörlerden birtanesi ekranında ++ isaret çıkıyor çapı okumuyor makinam devreden çıkıyor.kafayı hafif sağa ceviriyorum düzeliyor.sanırım malzemeden yansıyan ışın okumada sıkıntı yasatıyo.burda alüminyum folyolarda kullanabileceğim yansıma özelliği bakımından nasıl bir sensör olmalı ???bennar ve sick marka sensörden bahsediliyor ama tam olarak sensörümü neye göre seçmeliyim
 
--------------------------------------------------------------------------------

BANA BİRİ LÜTFEN YARDIM ETSİN
öncelikle saygı ve sevgilerimi size sunarak yazıma başlamak istiyorum.Ben yeni mezun bir makine mühendisiyim.elektronik ve plc teknolojileri koNuları hakkında bilgim cok az.İşe yeni girmiş olduğum fabrikamda vida üretiyoruz.Vidalar makineye vibratörden çıkarak bir kanal vasıtasıyla giriş yapıyorlar.Benim istediğim proje vidayı kanalda gördükten sonra belirli bir saniye sonra vibratörü durdurak beslemeyi kesen, vidayı algılamadığı zamanda vibratöre hareket veren bir sistem tasarlamak.Evet bu şekil sistemleri piyasada yapıyorlar.Ama sorun şu ki patronumun bu konuyu benden istemesi.Makinelerimiz 380V ile çalışıyor.Araştırmalarım neticesinde bana 24V luk bir güç kaynağı,kapasitif sensör(yada optik sensör),zaman rölesi lazım.Sizden ricam bu ekipmanlar benim için yeterlimidir,kapasitif mi yoksa optik sensör mü kullanırsam daha iyi sonuç elde ederim ve bu ekipmanları birbirlerine ve sonunda vibratöre nasıl bağlarım?Vibratöre bağlamak için başka bir ekipmana ihtiyacım var mı?Tavsiye edebilceğiniz markalar var mı?Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Mustafa ALTUN
[email protected]
 
senin yapacan uygulamaya cisimden yansımalı fotosel kullanmanı tavsiye edrim scki öneririm
 
optik sensör kullanmanı tavsiye ederım ben omron kulanıyorum mesafe ayarıı yaparakta yanlış algılanmaların onune gecebiliyorsun soketli olması avantandajları var dır..
 
dostum,

eğer montaj sorunun yoksa reflektörlü optik sensör kullan. kullanacağın sensör ne olursa olsun mutlaka soketli kullan. arıza anında zaman kaybın olmuyor. reflektörlü kullanamıyorsan BALLUFF arka yüzey bastırıcılı optik sensörleri tavsiye ederim
 
Sick, Balluf, Keyence, Omron, Pepperl Fuchs, Telemecanique, ex-proof durumu varsa Banner. bunların hepsi iyi markalar. Herhangi birinin firmasını davet et, zaten koşa koşa gelirler, sana uygulamanda en uygun fiyatlı sensörü önerirler. Sensörün çıkışını (npn, pnp, röle) uygun yapı ile on delay zaman rölesine girip, zaman rölesi ile besleme kontaktörünü çektirirsin olur biter.
Ben sensör olarak Pepperl-Fuchs kullanıyorum, bilgi için PİEF Otomasyon'dan Özkan Bey ile görüşebilirsin, yardımcı olur mutlaka.
 
Fotosel sensör kullanabilirsin,
Background suppression sensorler var,daha hassas,
mail bilgilerini verirsen daha fazla yardımcı olabilirim,
 

Forum istatistikleri

Konular
130,291
Mesajlar
935,177
Kullanıcılar
453,544
Son üye
xtwtr44

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst