Alarmko ilgin için çok teşekkürler,ben bu makinayı arkadaşım için işi kolaylaşsın diye yapmak istiyorum,hiçbir ücret talep etmiyorum yardımım olsun bende bu sayede bişeyler öğrenmiş sizin gibi değerli insanlarla tanışmış oluyorum,çoğu malzemesi var bende.Almanyadayım kardeşim ama tel açabilirim,mekaniği ben yaparım biraz bilgim var kendimde elektrikçiyim.elimde 3 eksenli 100×60cm boyunda kendi yaptığım cnc var.ama dediğin gibi bu kodlama ile olursa sadece bu iş için 2 eksenli makina toplamak istiyorum.mach3 te otomatik sıfırlamada olduğu pozisyonun koordinatlarını hemen kaydediyor.bunu x ekseni aynı düzlemde giderken 100 yada 150 kere yapsa ama otomatik txt ye yada başka birşekilde kaydetmesi gerekiyor bende bu gcodeleri alıp optimize edip mach3 ten tekrar işleme almam gerekiyor.
Ankis kardeşim bunu yapmak için komparatörede gerek yok x ve z ekseninin ger kordinatini elle yazsamda olur ama çok çok uzun sürer. amaç elle yazmak değil otomatik kordinatları alip optimize edip tekrar kullanmak.inşallah olursa buraxa videosunu koyucam ihtiyaci olan arkadaşlar faydalansı.yorumun icinde ayrıca teşekkürler
Bununu gibi,heralde bu programı kendisi yazmış,mach3 e uyarlansa süper çok kullanışlı olur.