Paradox PS-817 Güç Kartı Trafo Seçimi

endmnaci

Üye
Arkadaşlar merhaba,

ikinci siren ve GSM modül beslemek için takmış olduğum Paradox PS-817 Switching Power Supply kartına 16V dc 50W'lık bir trafo ile besleme yaptım. Trafoda beklediğimden fazla ısınma gördüm. bunun üzerine aldığım yerde teknik servise trafonun kapasitesi hakkında danıştım fakat beklediğimin tam tersinde bir cevap aldım. Ben kapasite artırmak mı gerekiyor diye düşünürken yetkili kişi 35 W'lık bir trafo kullanmam gerektiğini söyledi ve 50W'lık trafo ile kartın üzerindeki elektronik kompenentlere zarar gelebileceğini iletti. Halbu ki yüksek akım sağlayan bir trafonun daha rahat kullanım sağlayacağı, kartın zaten ihtiyaç kadar akım çekeceği düşüncesindeyim.

Sizin de konu ile ilgili olarak görüşünüzü merak ediyorum.

Teşekkürler

Arkadaşlar merhaba,

ikinci siren ve GSM modül beslemek için takmış olduğum Paradox PS-817 Switching Power Supply kartına 16V dc 50W'lık bir trafo ile besleme yaptım. Trafoda beklediğimden fazla ısınma gördüm. bunun üzerine aldığım yerde teknik servise trafonun kapasitesi hakkında danıştım fakat beklediğimin tam tersinde bir cevap aldım. Ben kapasite artırmak mı gerekiyor diye düşünürken yetkili kişi 35 W'lık bir trafo kullanmam gerektiğini söyledi ve 50W'lık trafo ile kartın üzerindeki elektronik kompenentlere zarar gelebileceğini iletti. Halbu ki yüksek akım sağlayan bir trafonun daha rahat kullanım sağlayacağı, kartın zaten ihtiyaç kadar akım çekeceği düşüncesindeyim.

Sizin de konu ile ilgili olarak görüşünüzü merak ediyorum.

Teşekkürler

Merhaba ,

Örnek ;
35 watt kullanıldığı zaman 1,75 Amper çekebiliyorsan
50 watt ile tahminen 2 Amper akım çekersin..Yani daha güçlü bir kaynağa sahip olursun . Bana sorarsan bir sıkıntı olmaz Hatta uzun mertajlı kablo kullanımlarında 50 watt kullanmak lazım ..Ancak Firma yetkilisinin vermiş olduğu bilgiyi göz önünde bulundurursan . Garanti kapsamı dışına çıkmamak için bence 35 watt kullan derim . Biliyorsun sonradan çok çeşitli problemler çıkartırlar.

Kolay gelsin.

Aslında 35 w trafo yeterlidir ama 50 w trafo aşırı ısınıyorsa senin ekipmanlar dada sorun olabilir trafoyu fazla akım sarfettirerek aşırı ısınmasına sebeb de oluyor olabilirler sonuçta trafonun aşırı ısınmasına bir neden olmalı

Forum istatistikleri

Konular
129,703
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri