paratoner keşfi

peki hangi paratoner yaptırmalıyız? piezzo elektrikli mi ESE mi? faraday kafesi mi franklin çubuğu mu? Bir de takılı paratonerin hangi cins olduğunu nasıl anlayabiliriz? Radyoaktif paratoner başlığı ayırt edilebilir mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ESE demek,erken akış uyarılı demektir.Piezo elektrik prensibine göre çalışan paratöner de
ESE partönerdir.Hangi tip koruma uygulanacağı,korunacak sistemin tipine göre seçilir.Yük-
sek bir baca için,franklin yakalama ucu seçilir iken,yaygın bir saha için,ESE veya faraday
kafesi seçilebilir.Piezo kristallilerde,kristallerin hasarlanma ihtimali nedeniyle,takibi zordur.
Türkiye'de kullanılan ve en son kullanım tarihi 2010 olan radyoktif tip üniteler ektedir.En
etkili paratöner tipi,Faraday kafesidir.
 

Ekli dosyalar

  • Rad.par modeller.rar
    33.8 KB · Görüntüleme: 139
kardeş radyoaktifler yasaklandı ama.faraday kafesi ve franklin çubuğu aktif paratonerin içine mi giriyor yoksa onların katogorisi ayrı mı?
Paratoner çeşitleri:

1 aktif
a-Piezo kristali (SE ve 2D) olarak ikiye ayrılıyor.
b-Elektrostatik (Tesla aktif,Forend Petex,Forend EU) olarak ikiye ayrılıyor.

2-Radyoaktif
a-Radyoaktif amerisyum
b-Radyoaktif radyum

3-Faraday Kafesi

4-Franklin çubuğu

şeklinde değil mi? yanılıyormuyum?
 

Amperde 5 sene çalıştım ve şu an ise bakır evinin montaj ve topraklamayla ilgili konularıyla ben ilgileniyorum. Keşif için yardımcı olabiliriz her türlü. irtibata geçiniz.
 

Ustam sataliti önermişssin sen DAMEKS temi çalışıyorsun yoksa sahibimisin?
yada satalitin içinin dolu yada boş olup olmadığını nereden biliyorsun?
fransızlar yapmadığı kalmadı bize halen fransız malınımı kullanıyorsunuz yada tavsiye ediyorsunuz? yazık yaa cok yazık..

Arkadaşlar ben 18 senedir bu paratoner işiyle uğraşıyorum.

Tekpar sitesine yazmış L.C.O.E olan tek paratoner diye yalan.. Çünkü bir çok paratoner var. bu belgeye sahip

YILDIRIM ELK. içi boş paratoner yapar tornada satar ben bizzat bu paratoneri libyada montajını yaparken paratoner düştü adi olduğundan alt kapagı açıldı bende içini boşaltıp baktım bom boştu..

malzeme olarakta herkes tutturmuş amper yada radsan olacak diye bana bu işi biliyorum diye bu markaları isteyen mühendis yada mimarlar çok komik geliyorlar. ya diyorum bakın ben de bu bakırı fabrikadan alıyorum amperde radsanda bunlarda preste kalıpta basıyor bende bir onların bakır et kalınlığına bakın biede şuna diyorum hem bu elektro galvaniz değil daldırma galvaniz diyorum. hayır amper olacak yada radsan olacak.

İŞTE BENİM CANIM ÜLKEM BU ZİHNİYETTE OLAN İNSDANALAR YÜZÜNDEN ÖMÜR BİLLAH KALKINAMAZ İLERİ GİDEMEZ BÖLE YERİMİZDE SAYIKLARIZ!

Bu arada ben firma değilim! Sadece bazı paratoner firmalarına montaj işçiliklerini yapan biriyim.
 

Sayın paratonerci;

Evet uzun yıllar DAMEKS'de çalıştım. Şuanda başka firmada çalışıyorum. Firmanın reklamını yaptığım yok. Yapacak olsam firma ismi yazıp herkezi yönlendirebilirdim... DAMEKS firmasının zaten paratoner topraklama konusunda reklama ihtiyacı yok. Referanslarından bu işe ne kadar önem verdiğini anlarsın.

Duval Messien Satalite paratoneri önermemdeki tek bir husus hepsinden kat kat kat iyi olması. Fransız firması olup olmaması önemli değil. Aktif paratonerin ben kalitesine çalışma prensibine bakarım. Sonuçta Premier koruma yani insan hayatını korumak ise ben en iyi Aktif Paratoneri kullanmak zorundayım. Duval Messien Firmasına ait Satalite ESE paratonerlerinin hiçbirinin içi BOŞ değildir arkadaşım. Bunun garantisini sana kesinlikle %100 verirler. Bu paratoneri zaten Türkiyede bir tek DAMEKS firması satabilir. Bunun dışında Satalite ESE Paratonerini Türkiye ye hiçbir firma getirtemez. Bu kadar basit düşünmene anlam veremedim açıklarsan sevinirim. Evet Fransızlar Paratoner konusunda kendilerini çok çok çok aşmış durumdadır. Bir çok firma var piyasada dediğin gibi ellerinde paratonerin aktif olarak çalıştığını gösteren hiçbir cihaz bulunmamaktadır. Duval Messienin Satalite ESE 3 paratonerinin testini 100 metre uzaklıktan kendi test cihazıyla bile kontrol edebilme imkanına sahipsin.. Satalite ESE hakkında fazla bilgi sahibi değilsen DAMEKS'in Sahibi Elk. Y.M. Bekir Müzekka DAMGACIOĞLU'ndan çalışma prensibi hakkında ve içeriği hakkında detaylı bilgi alabilirsin...
 

dostum çok güzel bir kaynak paylaşmışsın. müsadenle bir sorum olacak. örnek hesabında ΔL=ortalama uyarıtım yolu =76 m (listeden) denilmiş bunu hangi listeden bulduğunu anlamadım. birde burada kullanacağımız paratoner yüksekliğini seçerken binanın enini geçecek şekilde bir Rp: Koruma yarıçapı (m) oluşması için deneme yanılma ilemi seçiyoruz. (örneğin binamızın eni 100 m h=3 denilip hesabı yaptık ve atıyorum rp=88 çıktı o halde h=5 yapıyoruz bu sefer diyelim 123 çıktı tamam bu yükseklik bizim yüksekliğimiz oluyor ) şeklindemi paratonerimizin yüksekliğini seçiyoruz. yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…